Osztjátok azt a véleményt, hogy manapság nagyon nehéz jó zeneszámokat és előadkat találni? Én legalábbis ízlésvilág tekintetében leragadtam a 2000-es, '90-es, '80-as, '70-es, '60-as, és '50-es éveknél.
Egy kérdés, ha nem baj: te a régebbi korokból pontosan milyen zenéket szoktál hallgatni?
Azért kérdezem, mert az a tapasztalatom, hogy aki szerint ma nincs jó zene, az a régebbi évtizedekből is kizárólag az agyonjátszott, legmainstreamebb előadókat ismeri.
Pont hogy régen is keresgélni kellett a jók között, a mainstream nagyobbik része ugyanúgy szemét volt mint ma.
A nyolcvanas évek ilyen tekintetben például benne van a mainstream popzene három legrosszabb évtizedében, amikor az AOR, a hajmetál és az egyenszinti- és dance-pop előadók uralták a slágerlistákat.
De ha korábbra megyünk vissza, tudod mi volt 1969 leghallgatottabb száma? Nem a Beatles, nem a Rolling Stones, nem a Zeppelin, nem a Who, nem Aretha Franklin stb... Hanem az Archies rajzfilmsorozatnak a főcímdala.
"Ah, sugar
Ah, honey, honey
You are my candy girl
And you got me wanting you"
És ilyen színvonalú számok uralták mindig is a slágerlistákat, színtiszta revizionizmus amikor az emberek azt gondolják, hogy régen több volt a jó zene mint ma, csak azért megmaradt az emlékezetben néhány előadó akik kiállták az idő próbáját és emiatt mindenki csak rájuk emlékszik.
Dehogy probléma, csak nyitottnak kell lenni ennyi a titka.
Amúgy milyen zenékről van szó?
Mert ha popzene azok régebben sem voltak jobbak, aki most is meg akkor is igényes zenét akart hallani az nem a rádióból/tv-től tette meg.
#3.Ez nem igaz, de cáfold meg.
Régebben amik slágerek voltak azok sem képviseltek jó minőséget, csak éppen nyilván azok maradtak fent az utókor számára amik 1-1 fokkal többet adtak. A mai kor zenéi még nincs így leszűrve, ezért nem releváns összehasonlítani.
Pink Floyd akkor sem nagyon szólt a rádióban, vagy éppen Rush amik az igényesebb vonalat képviseltek, úgy most sem hallani Periphery-t a rádióban.
De persze eleve relatív kinek mi képviseli a minőséget, Beatles tökéletes példa mert nekik mind kettőből volt bőségesen és nyilván a slágeresebb/pár hét alatt összedobott számok futottak be nem a kísérletezősebb darabok.
Off
Most veszem észre, hogy még maradt hiba a 4-es válaszomban: az első mondatban a jók helyett számokat kell érteni. Hát igen, a kapkodva írás...
Szerintem azért tűnik nehezebbnek jó zenét találni mostanában, mert más a mai mainstream zene mint a régi. Régen a Hair Metal is menő volt ahogy már előttem említették. Aki azt a zenét agyon tudta hallgatni, az nem biztos hogy a mai menő zenéket szeretné.
De egyébként ez szubjektív. Én szeretem a mai Rap zenét, de a rádióban játszott pop-ot nem. Szóval szerintem, a mainstreamben is elég sok jó zene van.
Neked lehet nem tetszik egyik se így azt mondod, hogy nagyon ritka a jó zene mostanság. Nézőpont kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!