Melyik volt a legjobb albuma a Beatlesnek?
Mostanában ismerkedem az együttes zenéivel.
Eddig csak a Revolvert hallgattam meg, de nagyon tetszett.
Mivel folytassam?
Az előttem szólókhoz van egy olyan korai korszakuk amikor még mint Quarrymen, Johnny and the Moondogs illetve Silver Beetles-ként léptek fel. 1960ban ugyan nem saját lemezük jelent meg Hamburgban hanem Tony Sheridan lemezén (My Bonnie) játszottak kísérőként, csak valamelyik zenei rendező vagy producer kitalálta hogy Beat Brothers-ként legyenek a lemezen feltüntetve, lemezen olyan dalokat énekelnek mint az Ain't She Sweet. Bár ezen a lemezen csak vokáloznak, de Beatles Antológia 1-ben megtalálod a korábbi nem kiadott felvételeket is, és később Decca lemezcégnél a próbálkozásaikat... Ehhez ajánlom nézd meg a Backbeat c. filmet amiben nem ők játszanak, de róluk készült és a 1960-1962es korszakot dolgozza fel.
Akkor így nézett ki a Beatles
John Lennon - ritmusgitár
Paul McCartney - ritmusgitár (akkor még)
George Harrison - szólógitár
Stuart Sutcliffe - basszusgitár
Pete Best - dob
Fekete dzeki, rocker frizura ... majd jött a befutás Sutcliffe Hamburgban maradt és meghalt, Bestet Ringó váltotta és kezdődött a gombafrizurás öltönyös Beates korszak 1966ig. Majd 1966tól a pszichedelikus, kíserletezős úgmond hippie korszak 1970ig.
Az egyik kedvencem a Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band (Bors őrmester) mert addig csak a beates Jé, jé, jé korszakot ismertem, elősször megvettem csalódás volt, de meghalgattam újra és újra, megtetszett és mindig jobban szerelmes lettem, ami a mai napig tart. Imádom azt a lemezt.
Nálam a TOP 10 lista:
1. Sgt. Pepper's Lonely hearts club band
2. White Album
3. A Hard Day's Night
4. Abbey Road
5. Yellow Submarine
6. Let it Be
7. Rubber Soul
8. Help!
9. Please Please Me
10. Magical Mystery Tour
Az én 10-es listám:
1. Abbey Road
2. Revolver
3. Rubber Soul
4. Please Please Me
5. White Album
6. A Hard Day's Night
7. Help
8. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
9. Let It Be
10. Magical Mystery Tour
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!