Melyik volt a legjobb albuma a Beatlesnek?
Mostanában ismerkedem az együttes zenéivel.
Eddig csak a Revolvert hallgattam meg, de nagyon tetszett.
Mivel folytassam?
Én a Te helyedben sorba mennék, úgy hallani fogod a változást, a fejlődést.
Nekem a Rubber Soul és a Hard day's night tetszik a legjobban.
Köszönöm!
Akkor a következő az Abbey Road lesz.
A Yellow Submarine c. albumot lehet, hogy kihagyom, mivel semmi újdonság nincs benne, ráadásul sokan az együttes leggyengébb albumának mondják. De a rajzfilmet lehet hogy megnézem.
Szerintem nincs legjobb, volt egy csúcsidőszakuk, amikor nagyjából egyformán jók voltak az albumaik, a Revolvertől kb. a Fehér Albumig (utóbbit nem egészen tudom, hova tegyem, mert a zenei anyagból simán kijött volna egyetlen csúcsminőségű album, csak ki kellett volna rostálni a selejtet). Amit pedig a legjobb számuknak tartok, a Strawberry Fields Forever, az egyik nagylemezükre sem került rá.
A beat korszakuk legjobb albuma szerintem a Hard Day's Night.
#5 A korai lemezeik védelmében: persze a mai fülünktől elég távol áll, de ha meghallgatsz néhány más albumot egy 1963-as slágerlistáról, hát a kezdeti szerzeményeik/feldolgozásaik is nagyon ott voltak a kortársakhoz képest (akik legnagyobb része a "futószalagon gyártott hollywoodi hígpop", vagy a "végtelenül fapados garázshangzás" kategóriába volt besorolható).
A pszichedelikus korszakot én is nagyon szeretem :D
Talán a sorrend:
1. The Beatles
2. Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band
3. Revolver
4. Magical Mystery Tour
5. Let it be
#9 Jogos, ugyanakkor kicsit kakukktojás. Eredeti szándék szerint a Magical Mystery Tour egy dupla középlemez volt, és csak a filmben szereplő dalokat tartalmazta. Ám kétséges volt, hogy az amerikai piacon mekkora siker aratható középlemezekkel, ezért az USÁ-ban nagylemezként adták ki, az A-oldalon a filmbeli dalokkal, a B-oldalon pedig az azévi kislemezek anyagával (köztük a Strawberry Fields Forever). Nagy-Britanniában viszont sokáig nem létezett ilyen LP, csak jóval az együttes feloszlása után adták ki végül.
(egyébként minden Magical Mystery Tour korongon szerepel az a szám, ami szerintem bár nem az abszolút legjobbjuk, mégis az abszolút kedvencem: az I Am The Walrus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!