Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit csináljak zenehallgatás...

Mit csináljak zenehallgatás közben?

Figyelt kérdés
Ha zenét hallgatok, mindig unatkozok. Egyszerűen nem tudok csak úgy hátradőlni és csak a zenét hallgatni, kell nekem mellé valami más tevékenység is. Mit lehet tenni zenehallgatás közben?

2021. jan. 29. 00:32
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Igen ismerős érzés.

Nem tudom ez nálad mennyire megoldható, de én zenehallgatás közben videójátékozok, rubik kockát próbálok megoldani, vagy ilyesmi kis apróságok.

Esetleg házi írás mellett hallgatom még.

2021. jan. 29. 00:51
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
Játszál.Vedd le a játék hangját és a zenét hallgasd közbe,én ezt szoktam.
2021. jan. 29. 02:18
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Én táncolni szoktam vagy járkálok 😃
2021. jan. 29. 03:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Zenefüggő az egész, biztos van olyan zene ami elmélyít, vagy elgondolkoztat.

Amúgy amit éppen szeretsz csinálni, játék, olvasás, ilyesmik.

2021. jan. 29. 09:51
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Én takarítani, pakolni, rajzolni szoktam közben. Csak olyat tudok mellette csinálni ami közben tudok énekelni is és ki lehet kapcsolni az agyamat hozzá
2021. jan. 29. 11:07
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Én konkrétan bármit csinálok, zenét hallgatok közben, csak evés és olvasás közben nem szól valami a háttérben. De főleg rajzolás közben élvezem, plusz sétálás, vagy egyéb testmozgás közben. Illetve ha játszok valamin, amihez nem kell nagyon gondolkozni. Vagy akár kirakózás közben.
2021. jan. 29. 19:20
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
Nálam ez úgy van, hogy valamit csinálás közben hallgatok zenét, és nem zenehallgatás közben csinálok valamit. Olyan sosincs, hogy unatkoznák. Keress magadnak valami hobbit. Légy kreatív.
2021. jan. 29. 21:29
 8/10 anonim ***** válasza:
59%

Ez mosz sz*rul fog hangzani de a zenehallgatást is tanulni kell.

Zenehallgatás az amikor az ember rákészül szépen hogy ma meghallgatom xy előadó zw albumát.

Kicsit utaánaolvasgat az ember, lemezkritikák, elemzések (Allmusic, musicbarinz) olyan infókba futhat bele amikről álmában nem gondolta volna

Aztán szépen csendes környezetben lecsücsül, album elindít. Ha énekes mű akkor urambocsá előveszi a szövegkönyvet. megguglizgatja szimbolikákat meg h miről is szól a dal mert belefuthat érdekességekbe

Nyilván ez albumfüggő, de azért remélem átjön mire gondolok.

Egyébként meg a jobb fajta zene mind az hangszeres mind az énekes, az olyan hogy magával ragad, megutaztat lsd nélkül.

A sztereó térélmény felfedezése.* Hogy nem csak rádömlik a zene, hanem hogy honnan hallod az egyes hangszereket. becsukott szemmel látod magad előtt a zenekart és a hangok alapján hallod, hogy ki hol helyezkedik el a szinpadon.

*(Háromszoros zárójelben idebököm, hogy azt, is hogy akármilyen érzelemdús, mély vagy elgondolkodtató egy zene 128kbs mp3ban egy 3zer forintos fulesen vagy 10ezres teszkós "hangalon" ezek az élmények nem fognak átmenni.)

**(Sokszorosabbik zárójelben meg azt is idebököm, hogy level up: nem csak az album, hanem annak egyes kiadásai közti különbségek megfejtése felfedezése, hangminőség szempontjáből, monduk egy eredeti vs. egy remastered dinamikakompresszált borzalom, vagy mondjuk egy Jugoszláviában (!) kiadott "bakelit" ripje és egy japán kiadás között, különböző masterek közti illetve ugyanazon masterről készült eltérő kiadások, stbstb)

kb ilyenekről szól nekem a zenehallgatás.

ha megy az angol akkor esetleg kukk meg ez (miután a fentieket leírtam dobta gugli):

[link] - végülis itt a method 2 ami erősen egybevág azzal amit leírtam.

ez is elég jól leírja az aktív és a relax halgatási módszereit.

[link]

aztán ezek is elég jók

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

plusz linkek amik szintén segít ményebbre merülni a zenehallgatás zeneélvezet nevű feneketlen nyúlüregbe - persze csak ha van rá igény

[link]

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=3Gmex_4hreQ

https://www.youtube.com/watch?v=kL13b9hCYjc

Ha már elég vájt füled lesz akkor már a kütyük és formátumok közti hangzások és mérőszámok bűvölete jöhet.

De az már tényleg felsős anyag.

2021. jan. 31. 02:14
 9/10 anonim ***** válasza:
utólagosan bocsánat ez esetleges elgépelésekért, késő van
2021. jan. 31. 02:15
 10/10 anonim ***** válasza:
76%
Rajzolj, sportolj, képzelődj
2021. febr. 8. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!