Milyen kezdő gitárt érdemes vennem?
El szeretnék kezdeni gitározni, és érdekelne mit ajánlotok hozzá?
Milyen hangszert érdemes venni 2021ben olyan 20.000 környékén/ melyek a jobb márkák ebben a kategóriában?(185cm magas vagyok ha ez számít) Meg gondoltam veszek még mellé egy „hangoló műszert”. Ez szerintetek elég, vagy még más is kéne?
Illetve a húrok milyen könnyen szakadnak? Eddig egyszer volt gitár a kezemben, de az masszívnak tűnt. Érdemes rögtön póthúrokat is venni?
Jaj ugyan már.. Milyen mentalitással kéne tanítani? Nem tudom h eddig hol éltetek, de nekem a tanáraim többsége ugyanilyen gyökér volt. (vagy nem is tudom hogyan nevezzem)
Vagy lehet h nem a többsége, de minimum a fele. Ha nem írta volta, hogy tanár, akkor is nyilvánvaló lett volna mindenkinek.
Végül egy Cort AD-810 ssb re esett a választásom. Várhatóan kedden érkezik, már alig várom. Tegnap egész este és ma délután is az összehasonlításokat hallgattam akusztikus/klasszikus, aztán pedig hogy Dreadnought/orchestra, ezután pedig az egyes gitárokét, de ennek a hangja nagyon tetszik. Rendeltem még mellé egy hangolót, és egy 11-52 80/20 bronz húrkészletet.
Az meg majd kiderül, hogy a jobbkezes mennyire fog kézreálni. Nálam ez nem olyan egyszerű, mint a legtöbbeknél. Alapból abba az embertípússba tartozom, akik kétkezesként születnek (mindkettővel ettem, rajzoltam stb. ha az egyik elfáradt átvettem a ceruzát a másikba, de a bal volt a preferáltabb) de "mivel a jobb kezed a szép kezed" (ovodában megtiltották a balt) emiatt ha csak meg kell fogni a gitárt az balkezesként állna jobban kézre. De álltalában mindennel úgy van hogy eleinte nehezebb viszont hamar megszokom ezt a számomra fordított tartást akkor pedig már tud érvényesülni hogy a jobbkezem használom a mindennapokban.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Amiatt is ritkán vagyok szomorú, hogy jön a hétvége, de ez most pont egy ilyen alkalom.:)
@16: Rengeteg bal kezes ember gitározik jobbkezes gitáron.
Egy Cort AD-810-et (mint ahogy az akusztikus gitárok döntő többségét) nem lehet csak úgy fordítva felhúrozni. A kompenzált nyereg miatt teljesen elrontaná az intonációt.
13as: Én inkább attól félek, hogy széttkaparom a húrokat. Bár mondjuk a profi gitárosoknál is azt látom hogy van körmük. Meg láttam összehasonlításokatt is hogy körömmel pengetve jobb a hangja mint anélkül. De arra sehol nem térnek ki hogy a húrok mennyire bírják ezt.
16os:a jobb kezem az ügyesebb, ezért gondoltam a jobbkezes gitárra. Mert az hogy hogyan tartom csak eleinte igényel kis figyelmet, és gyorsan megszokom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!