Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen kezdő gitárt érdemes...

Milyen kezdő gitárt érdemes vennem?

Figyelt kérdés

El szeretnék kezdeni gitározni, és érdekelne mit ajánlotok hozzá?

Milyen hangszert érdemes venni 2021ben olyan 20.000 környékén/ melyek a jobb márkák ebben a kategóriában?(185cm magas vagyok ha ez számít) Meg gondoltam veszek még mellé egy „hangoló műszert”. Ez szerintetek elég, vagy még más is kéne?

Illetve a húrok milyen könnyen szakadnak? Eddig egyszer volt gitár a kezemben, de az masszívnak tűnt. Érdemes rögtön póthúrokat is venni?

2021. jan. 27. 10:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Jaj ugyan már.. Milyen mentalitással kéne tanítani? Nem tudom h eddig hol éltetek, de nekem a tanáraim többsége ugyanilyen gyökér volt. (vagy nem is tudom hogyan nevezzem)

Vagy lehet h nem a többsége, de minimum a fele. Ha nem írta volta, hogy tanár, akkor is nyilvánvaló lett volna mindenkinek.

2021. jan. 29. 19:12
 12/20 A kérdező kommentje:

Végül egy Cort AD-810 ssb re esett a választásom. Várhatóan kedden érkezik, már alig várom. Tegnap egész este és ma délután is az összehasonlításokat hallgattam akusztikus/klasszikus, aztán pedig hogy Dreadnought/orchestra, ezután pedig az egyes gitárokét, de ennek a hangja nagyon tetszik. Rendeltem még mellé egy hangolót, és egy 11-52 80/20 bronz húrkészletet.

Az meg majd kiderül, hogy a jobbkezes mennyire fog kézreálni. Nálam ez nem olyan egyszerű, mint a legtöbbeknél. Alapból abba az embertípússba tartozom, akik kétkezesként születnek (mindkettővel ettem, rajzoltam stb. ha az egyik elfáradt átvettem a ceruzát a másikba, de a bal volt a preferáltabb) de "mivel a jobb kezed a szép kezed" (ovodában megtiltották a balt) emiatt ha csak meg kell fogni a gitárt az balkezesként állna jobban kézre. De álltalában mindennel úgy van hogy eleinte nehezebb viszont hamar megszokom ezt a számomra fordított tartást akkor pedig már tud érvényesülni hogy a jobbkezem használom a mindennapokban.

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Amiatt is ritkán vagyok szomorú, hogy jön a hétvége, de ez most pont egy ilyen alkalom.:)

2021. jan. 29. 22:46
 13/20 anonim ***** válasza:
Milyen könnyen szakadnak a húrok..? Nem tudom, nekem még soha nem szakadt el (28 éve) csak amikor még nem tudtam gitárt hangolni. Azt gondoltam hogy jól meghúzom mind és ebből áll a dolog.
2021. jan. 29. 22:52
 14/20 Waff ***** válasza:
Grat a vételhez kérdező, jó gitárt vettél :)
2021. jan. 30. 06:08
 15/20 Mojjo ***** válasza:
@12: Csatlakozom az előttem szólóhoz! Grat a gitárhoz és leld sok örömödet benne! :)
2021. jan. 30. 08:54
 16/20 anonim ***** válasza:
De akkor te tulajdonképpen bal kezes vagy, csak tudod használni a jobb kezedet is. Lehet h akkor én inkább fordítva húroznám fel jobbkezes gitárt. Az a lényeg h az a kezed legyen ügyesebb amelyikkel pengetsz. Én mindenképpen ballal gitároznék inkább. Legalábbis még nem hallottam olyanról, h egy bal kezes ember jobbkezes gitáron játsszon, de lehet h van ilyen, és nem is akkora nagy dolog ezt nem tudom. Bár olyanról már hallottam aki mint 2 kezével tud gitározni, de már nem tudom ki volt az.
2021. jan. 30. 16:40
 17/20 Mojjo ***** válasza:
100%

@16: Rengeteg bal kezes ember gitározik jobbkezes gitáron.

Egy Cort AD-810-et (mint ahogy az akusztikus gitárok döntő többségét) nem lehet csak úgy fordítva felhúrozni. A kompenzált nyereg miatt teljesen elrontaná az intonációt.

2021. jan. 30. 16:53
 18/20 A kérdező kommentje:

13as: Én inkább attól félek, hogy széttkaparom a húrokat. Bár mondjuk a profi gitárosoknál is azt látom hogy van körmük. Meg láttam összehasonlításokatt is hogy körömmel pengetve jobb a hangja mint anélkül. De arra sehol nem térnek ki hogy a húrok mennyire bírják ezt.

16os:a jobb kezem az ügyesebb, ezért gondoltam a jobbkezes gitárra. Mert az hogy hogyan tartom csak eleinte igényel kis figyelmet, és gyorsan megszokom.

2021. jan. 31. 15:38
 19/20 anonim ***** válasza:
Hát én nem erőltetném a körömmel pengetést, de sztem előbb lesz baja a körmeidnek mint a húroknak.
2021. jan. 31. 18:27
 20/20 anonim ***** válasza:
A gitárpengetés idővel kialakul, és újjbeggyel pengetünk akkod bontáskor nem pedig körömmel. A gityó teljesen rendben van, a húr miatt pedig ne aggódj mert nem szakad hanem elhasználódik. De majd tapasztalni fogod. :-)
2021. jan. 31. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!