Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a véleményetek a BABYMETAL...

Mi a véleményetek a BABYMETAL kínai zenéről?

Figyelt kérdés

2021. jan. 3. 17:44
A kérdező szavazást indított:
Szőrnyű
Propaganda
A rockzene megcsúfolása
Mesterkélt
Jót nevettem rajtuk
Nekem tetszik
Egyéb - kifejtem hozzászólásban
31 szavazat
 2/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, nem kínai, hanem japán. :-D
2021. jan. 3. 17:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A Syncopation, Rondo Of Nightmare, No Rain No Rainbow, In The Name Of és a Distortion számuk egész jó, de egyébként szerintem kicsit túlértékeltek. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy még mindig jobb zenét csinálnak a mai Pop zenészek 90%-ánál.
2021. jan. 3. 18:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen rétegzenén belül is rétegzenét játszanak, úgyhogy engem nem zavar, hogy ha valakinek tetszik, de azt is értem, hogy ha valakinek nem tetszik.
2021. jan. 3. 18:52
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

A mesterkélt szó éppen illik rájuk. Csúnyán fogalmazva, ez egy megcsinált zenekar. A rock zene lényege a szabadság, a szárnyalás, az önmegvalósítás, ők mindennek az ellentétét képviselik. Promóciós videógrafikusként sok hasonlóan felépített csoportot, műsort láttam már, hogy könnyen felismerjem az aprólékosan megtervezett, felépített előadókat, előadásokat. Röviden, ők azt nyújtják, amit kitaláltak nekik, amit a nőzőknek jól el lehet adni. (persze, a mai zenék többsége erről szól sajnos :-( )

A művész belső indíttatásból alkot, játszik, az alkalmazott pedig azt teszi, amit utasításba kap, ami eladható.

Természetesen, ha vannak olyan számaik, melyek megfognak embereket, akkor az nem azt jelenti, hogy jó zene, hanem, hogy tökéletesen működött a terv.

(Ha csapatom - és én - a tévéreklámmal, műsorelőzetessel nagy nézettséget érünk el, akkor nem nagy művészek vagyunk, csak jól dolgoztunk, megfelelően adtuk vissza a tanultakat. Ellenben, ha ihletből, hagyományosan kézzel alkotott rajzomat, festményemet értékelik, akkor a művészetemet ismerik el.)

2021. jan. 3. 19:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tulajdonképpen a fiatalkorom kedvencei voltak, ők szeretették meg velem a zenét és miattuk ismertem meg sok más bandát is, úgyhogy utálni nem tudom őket, de idősebb fejjel azt kell mondjam, hogy az 5-ös nagyon jól leírta, hogy tulajdonképpen mi is a Babymetal. Nem is nevezném őket zenekarnak, inkább valami Celldweller-hez hasonló projekt.
2021. jan. 3. 19:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#6 Utálni nem is kell őket, legalábbis a lányokat biztos nem, mert tulajdonképpen ők is csak befolyásolva vannak gyerekkoruk óta(Mint kb. minden Idol), amit nem vesznek észre, legalábbis még nem. Utálni inkább azt kell, aki fiatal lányokat, gyerekeket használ fel arra, hogy pénzhez jusson.
2021. jan. 3. 20:56
 8/10 anonim ***** válasza:
78%

(A címben szereplő "kínai" szó miatt elsőre azt gondoltam, hogy ez egy troll kérdés, és még így, hogy korrigáltad, sem vagyok biztos benne, hogy nem direkt csináltad.)

Én bírom őket. Nem sorolom őket a kedvenc előadóim közé, meg nem hallgatom őket nagyon gyakran, de alapvetően tetszik a zenéjük; nem hallottam még tőlük mindent, de amit hallottam, az mind tetszett. Amúgy inkább tartom a Babymetal-t metálos beütésű J-pop bandának, mintsem fordítva, de ezt bármiféle értékítélet nélkül mondom - ha össze kéne vetnem őket mainstream pop-metál bandákkal, azt mondanám, hogy az olyan zenekaroknál, mint a Five Finger Death Punch, meg a Shinedown, sokkal jobbak, érdekesebbek, meg a maguk módján merészebbek is.

Ami a mesterkéltséget illeti... Nyilván egy idol bandáról van szó, tehát egy óriási médiacsapat áll a zenéjük mögött, de ezt nem rovom fel negatívumnak. Nem nagyon látom értelmét olyan metafizikai fogalmak szerint értékelni zenét, hogy "önkifejezés", meg "lélekből".

2021. jan. 3. 21:33
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
#8 Egyébként van egy számuk, amit a két kissebb írt együtt(Song 4 a szám címe), úgyhogy így kívülállóként nem lehet megmondani, hogy tényleg csak annyi közük van a zenéjükhöz a lányoknak, hogy eléneklik meg eltáncolják azt, amit eléjük raknak és semmi sem lélekből jön. Biztos van némi beleszólásuk abba, amit csinálnak, mégha nem is valami sok, de pl. a koreót is van, hogy ők találják ki, ami mondjuk igaz a zenében nem sokat számít.
2021. jan. 3. 21:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#6 Nevezhetjük őket egy projektnek is akár. Az első 2 albumukkal az volt a céljuk, hogy megszerettessék Japánban a fiatalokkal a metál/rockzenét, ez tulajdonképpen sikerült is, ők voltak az egyik ok, amiért a J-Rock bandák népszerűsége hírtelen megnőtt, nem csak Japánban, hanem pl. itt is. A harmadik albumukkal ahogy észrevettem az volt a céljuk, hogy megismertessék a Japánokkal más kultúrák zenéit is. Pl.: Shanti Shanti Shanti - Indiai néptánc, Night Night Burn - Latin táncdal, Oh! Majinai - Finn tengerész nóta, stb. és hogy más bandákat, ill. előadókat promózzanak Japánban, ilyeneket mint pl. Joakim Brodén (Sabaton frontembere), Alissa While-Gluz (Arch Enemy jelenlegi frontembere), vagy a thaiföldi F.Hero nevű rapper.

Amit értelmetlennek tartok kijelenteni, az az, hogy pénzért csinálják. 1; Ha ez így lenne, akkor ott promóznák magukat, ahol csak tudják, mint ahogy az ilyen K-Pop bandák is teszik, mint pl. a BTS. De a Babymetal nem, hogy Amerikában, de még Japánban sem igazán promózza magát. (Ha jól tudom egyedül a Karate számuk, aminek egy kis része szól egy filmben, és még a Pa Pa Ya, ami meg egy talán Anime trailer szerűség alatt megy? Ez minden csak nem promózás...) 2; Az egyik legnagyobb ok, amiért annyi negatív kritikát kapnak, az az, hogy a lányok nem maguk írják a dalaikat, de ha tényleg annyira a pénzről szólna, akkor egyértelműen annak kéne lennie az elsődleges célnak, hogy minél több embernek tetszen, elismerje őket, nincs igazam? Tehát simán megtehetnék azt, hogy 1-2 számra néha-néha ráírják, hogy ők írták, de mégsem teszik, pedig így is úgy is az írok zsebébe menne a pénz, hisz ők is ennek a projektnek a részei.

2021. jan. 4. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!