Hány éves korig járnak az emberek fesztiválokra, bulikra? Mikortól számít "öregnek" egy nő, és mikortól egy férfi?
Mivel úgy fogalmaztál, hogy "mikortól számít", feltételezem, hogy most itt társadalmi megítélésre gondolsz, amire csak azt tudom mondani, hogy ha már vagy annyi idős, hogy tartasz attól, hogy talán "túl öreg" vagy a fesztiválozáshoz, akkor ahhoz egészen biztosan túl öreg vagy már, hogy ilyeneken aggódj...
De ha ennél praktikusabb szempontokban gondolkodsz, erre akkor is neked kell tudnod a választ, elvégre te tudod, hogy milyen a fizikai erőnléted, mennyire bírod a zajt, a tömeget, stb., ez nem olyasvalami, ami törvényszerű. Persze, lehet általánosítani, hogy X idős ember már gyengébb, meg kevésbé kalandvágyó, meg ilyenek, de ez az egyénre nézve semmit nem jelent; barátnőmmel szoktunk túrázni járni, és szinte minden alkalommal belefutottunk nyugdíjasokból álló baráti csoportokba, akik bőven hatvan felett jobb formában vannak, mint mi huszonévesen, ráadásul egy ilyen csoportnak egyszer passzívan áthallottunk részeket egy beszélgetésükből, és még természetre is tök fiatalosnak, jófejnek tűntek. Ők valszeg egy fesztivált is simán végig tudnának tombolni, míg mondjuk nagyszüleim nem.
Ami a személyes tapasztalataimat illeti, láttam koncerteken, meg fesztiválokon bőven ötven feletti embereket, meg időnként kifejezetten időseket is, annyit, hogy nem is nagyon tűnnek már fel. Egy emlékezetes eset volt számomra, a 2016-os Rock In Vienna-n láttam egy aranyos nagymamit "Here Are The Rammstein Girls" feliratú pólóban. :D
Amúgy ha majd egyszer (!) lesz fesztiválszezon menj ki és nézz szét, leginkább huszonéveseket fogsz látni.
A második kérdésre meg 30 éves kort mondanék, szerintem akkor már nem igazán maradnak végig minden egyes nap pl egy soundon vagy szigeten az emberek...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!