Ki tudja ennek a zenének a fonetikus szövegét?
2021. jan. 2. 16:16
1/2 anonim 

válasza:

"Jú gát tü pámp it áp
Dont jú nó? Pámp it áp"
Meg aztán van még benne olyan rész, hogy
Áp, áp, áp, áp, áp....
Hihetetlen minőségi zene🙄
De most komolyan miből tartott volna rákeresni a "dalszövegre", és bedobni google fordítóba, hogy meghallgasd a kiejtést? Vagy én nem is értem, miért fonetikusan leírva kell?
Eszem megáll. Nehezen hiszem el, hogy ez nem troll kérdés...
Ilyenkor el szoktam gondolkozni, hogy miért nem lehet kérdéseket dislike-olni.
2/2 anonim 

válasza:

Az első válaszadóhoz hasonlóan én sem tudom hova tenni ezeket a fonetikus dalszöveges kérdéseket, de nekem az egész feleslegességén, meg a Google fordítóval kimondatásra sem vett fáradság által implikált lustaságon kívül van vele egy egészen más problémám: magyar betűkkel leírni egy angol szöveget, és azt megtanulni, nem csak, hogy értelmetlen, de még valamennyire káros is. Az angol nyelvnek vannak olyan fonémái, amik magyarban egyszerűen nem léteznek, meg ugyanez visszafelé, ráadásul a két nyelv hangsúlyozása teljes mértékben eltér, emiatt bár lehet magyar hangokkal valamelyest közelíteni az angol kiejtést, de ha konkrétan úgy rögzítesz fejben szövegeket, hogy "Di örli börd kecsiz di vörm; Dáz di vörm fink, det decc dö véj ví ól gó?", azzal egy olyan brutál akcentust égetsz be magadnak, ami egy a nyelvet tényleg beszélőknek amolyan Fekete Pákó-féle komikus hatással fog bírni. Értem én, hogy az angol kiejtés megtanulása egy szívás, mert gyakorlatilag egyáltalán nincsenek konzisztens szabályai, ugyanakkor manapság tényleg minimális energiaráfordítással össze lehet kaparni az interneten a korrekt kiejtést szavakhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!