Szerintetek ez a gitár megfelelne kezdésnek?
Szeretnék megtanulni gitározni, ezt a gitárt néztem ki magamnak: [link]
Szerintetek ez megfelelne? Balkezes vagyok azért választottam ezt. Mi a véleményetek róla?
Hát nem is tudom, ez a márka nem nagyon győz meg, bár a klasszikus gitárokban nem vagyok otthon.
Ha Mojjo látja ezt a kérdést ő majd mond neked jó tippeket.
Szia! Ez egy nagyon gagyi gitár, rossz gitáron nem lehet megtanulni játszani :(. Ez ugyanannyiba kerül viszont ez sokkal jobb és kicsit ismertebb márka: [link]
+még annyi, legjobb tudásom szerint a szimmetrikus klasszikus gitároknál egy újrahúrozással meg lehet oldani hogy bal kezesként bírd használni, de javítson ki valaki ha tévedek.
A ferde húrláb miatt nem minden gitárt lehet balosra áthúzni mert nem lesz jó (pontos) az oktáv. Erre figyelj oda.
Ez pont egy balkezesé, a jobbos fordítva van..
Valóban nagyon gagyi gitár, én sem javasolnám.
A klasszikus gitárok egy részét - főleg az olcsóbbakat - valóban át lehet simán húrozni balkezesre, más részüket nem. Egyéb gitártípusoknál a balkezessé alakítás macerás és néha max nagy kompromisszumokkal megoldható.
Két kérdésen viszont elgondolkoznék a helyedben:
- Tényleg klasszikus gitárral akarsz kezdeni? Ha igen, miért?
- Tényleg balkezes gitáron akarsz megtanulni játszani?
6os! Nagyon szépen köszönöm a jótanácsot, rákérdeztem a gp123 által ajánlott gitárra az ügyfélszolijukon és azt a választ kaptam hogy egy áthurozással simán lehet használni balosként.
Mojjo! Neked is nagyon szépen köszönöm az infót:) A kérdéseidre a válaszom:
1. Ez a fajta gitár a kedvencem, gyerekkori vágyam hogy megtanulhassak egy ilyenen játszani
2. Volt már a kezemben gitár, balos is, jobbos is, próbálgattam melyik állna inkább kézre, próbálgattam pengetni, lefogni a hangokat és arra jutottam hogy balosként számomra sokkal kényelmesebb lenne használni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!