Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit tegyek ha nem találom el...

Mit tegyek ha nem találom el a hangokat?

Figyelt kérdés
Nem vagyok zeneileg süket, mert a hangok közötti különbségeket jól meghallom, meg hallom ha hamisan éneklek, viszont mégsem tudok mit csinálni, hogy jobb legyen. Énektanár nélkül lehet ezt valahogy fejleszteni? Most nem tudok tanárhoz járni egy jó darabig. Amúgy az emberek nagy részénél jobb a hangom, mert rengeteget fejlődtem a korábbi állapotokhoz képest, viszont az intonálás nem olyan jól.

2020. dec. 11. 11:43
 1/7 anonim ***** válasza:
46%

Ezt más is mondta már neked? Mert nagyon sokan azt hiszik, hogy nem hamisak,jó a hangjuk.

Fejleszteni kell..ennyi. Youtube tele van ilyen videókkal ha énektanárhoz nem akarsz járni. Bár egyedül nem ér sokat az egész főleg ha az van amit írtam...hogy csak te magad hallod magad

2020. dec. 11. 11:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy tanárhoz, megéri. Van aki a járványhelyzet alatt is tanít.
2020. dec. 11. 12:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Más is mondta, igazából sokan mondják ezt hogy jó a hangok, szerintem a kellemes hangszínem miatt, de akik értenek az énekléshez ők azt mondják hogy jobban el kéne találnom a hangokat. És köszi az ötleteket :)
2020. dec. 11. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezen már önmagában a szimpla gyakorlás is sokat segít. Nekem nincs szép hangszínem, rettentő kicsi a hangterjedelmem, de a hangokat eltalálom. Eleinte nekem is voltak ilyen problémáim, pontosabban az, hogy zene nélkül tudtam csak tisztán énekelni, és csaj nagyon egyszerű dallamokat. Tehát a hangközöket éreztem, de zenére már nem ment, mert egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen találtam el a kezdőhangot, egyszerűen nem éreztem, mert 0 gyakorlatom volt. De közben hallottam, hogy disszonáns. Azóta elkezdtem hobbi szinten gitározni, zongorázni, mellé pedig énekelgetni, és ez nagyon sokat segített, ma már az esetek nagy többségében nincs problémám egy dal eléneklésével (persze nem valami extrém nehézre gondolok) Csak gyakoroltam, semmi mást nem tettem, kb 1 év kellett.
2020. dec. 11. 17:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Játszd a hangokat zongorán (ha nincs igazi, google->virtual piano), majd énekeld ki. Ha valóban jó a hallásod, így ki tudod gyakorolni a hangokat.
2020. dec. 11. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Simán lehet online válogatni énektanárból.
2020. dec. 11. 21:11
 7/7 anonim ***** válasza:
#5-ös, szerintem jó ötlet, én is így gyakoroltam eleinte, sőt, nem is muszáj mindig neked leütnöd a billentyűket, hiszen a YouTube-on rengeteg nótának fent van a zongorás verziója.
2020. dec. 12. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!