Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen jó és átfogó könyvek/we...

Milyen jó és átfogó könyvek/weboldalak/pdf-ek vannak a zeneelmélet tanulására?

Figyelt kérdés

Tudom... Ott az internet. De nem tudom mi jó, és mi nem. De nagyon szeretnék a hangszerem mellé zeneelméletet is tanulni hogy későbbiekben tudjak sajátot írni, inprovizálni, jamm-elni. Nem csak birka módjára megtanulni 1-2 számot.

Az abletonnak volt egy cucca. Azt megnéztem, megtanultam. Megértettem. De ez nem elég szerintem. Bőven nem. Szeretnék egy átfogó, és biztos alapot. Mert az öszhangzattanba alig nyúl bele. Csak a hármas és négyes hangzatokat mutatja be. Elmagyarázza hogy a skáláknak külön hangulatuk van. De szerintem az egy elég rossz megoldás hogy úgy írunk egy lead-re egy akkordmenetet, hogy a lead aktuális ütembe lévő hangjai hangjai benne legyenek az aktuális ütembe lévő akkordba/akkordokba.

De nem lényeg. Az a fő hogy tanulni akarok. És ehhez kell anyag. Esetleg ha tudtokk ajánlani könyvet/weboldalt/pdf-et azt megköszönném.

2020. dec. 2. 19:01
 1/5 Mojjo ***** válasza:

Ha összhangzattant szeretnél tanulni, akkor kezdésnek Weiner Leó: Az összhangzattan előkészítő iskolája

[link]

utána pedig Kesztler Lőrinc: Összhangzattan című könyve

[link]

amit én ajánlanék.

2020. dec. 2. 20:41
 2/5 Mojjo ***** válasza:
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy alapvetően klasszikus zenészeknek szánt könyvekről van szó, de ez nem biztos, hogy hátrány :)
2020. dec. 2. 20:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Csak ennyit kell tudni?
2020. dec. 2. 20:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Mármint csak az összhangzattant?
2020. dec. 2. 20:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mojjo a könyveket. Tényleg jók.
2020. dec. 3. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!