Milyen jó és átfogó könyvek/weboldalak/pdf-ek vannak a zeneelmélet tanulására?
Tudom... Ott az internet. De nem tudom mi jó, és mi nem. De nagyon szeretnék a hangszerem mellé zeneelméletet is tanulni hogy későbbiekben tudjak sajátot írni, inprovizálni, jamm-elni. Nem csak birka módjára megtanulni 1-2 számot.
Az abletonnak volt egy cucca. Azt megnéztem, megtanultam. Megértettem. De ez nem elég szerintem. Bőven nem. Szeretnék egy átfogó, és biztos alapot. Mert az öszhangzattanba alig nyúl bele. Csak a hármas és négyes hangzatokat mutatja be. Elmagyarázza hogy a skáláknak külön hangulatuk van. De szerintem az egy elég rossz megoldás hogy úgy írunk egy lead-re egy akkordmenetet, hogy a lead aktuális ütembe lévő hangjai hangjai benne legyenek az aktuális ütembe lévő akkordba/akkordokba.
De nem lényeg. Az a fő hogy tanulni akarok. És ehhez kell anyag. Esetleg ha tudtokk ajánlani könyvet/weboldalt/pdf-et azt megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!