Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hegedű tanulás 23 évesen?

Hegedű tanulás 23 évesen?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni hegedűn játszani. Ez kiskorom óta az álmom, de valahogy most jutottam el odáig, hogy tényleg érdeklődjek ez iránt. Ilyenkorban nem gáz és nem késő megtanulni zenélni igaz? Sokan mondják, hogy nagyon sok idő mire meg lehet tanulni és elég nehéz de én minden akadályt leküzdenék, csak hogy hegedülni tudjak. Hegedű a kedvenc hangszerem amúgy is. Először hol lenne érdemes kezdeni tanulni? Budapesten van jó hegedű tanár? Én csak hobbi szinten játszanék, nem mennék ilyne versenyekre vagy mikre :D. Meg ha úgy érzem megtanultam játszani, saját hegedűt hol érdemes venni, vagy ennek mi a menete? Türelmes vagyok amúgy, rengeteg időm lesz. Eddig sosem volt hobbim, nem mutathattam fel semmit de most úgy érzem ez lesz a hivatásom persze hobbi szinten. Más hegedül itt eesetleg? Ti mióta játszotok és mennyire volt nehéz megtanulni? 23L

2020. nov. 29. 01:11
 1/3 Mojjo ***** válasza:
100%

Nem gáz és nem késő :) Viszont rengeteg időt, energiát és kitartást követel. Meg rengeteg pénzt. A magántanár sem olcsó, és a hangszer sem. Bár vannak pár tízezerért hegedűk, de azokat nagyon nem ajánlom, kezdéshez sem - illetve főleg kezdéshez nem. Egy jól használható kezdőhegedű bőven 100 ezer felett lesz, egy óra egy magántanártól esélyesen 5 ezer felett. És kellene heti 2.

Ami a hegedülést illeti, nagyon sokáig csak zaj lesz zene helyett - sok hónapig. Egy napi 2-3 óra tanulás javasolt, jó darabig különösebb sikerélmény nélkül.

Ezek a rossz hírek. A jó hír, hogy mindez nagyon megéri, mert zenélni csodálatos dolog, a hegedű meg csodálatos hangszer :)

Tanárt találhatsz google segítségével eleget. Érdemes megtudni, mit végzett, mennyi ideje tanít stb, aztán ha valaki szimpatikus, hajrá. A tanár fog segíteni hangszerválasztásban is. Vagy alternatívaként menj el a Victoria Music hangszerboltba Budán, ott is nagyon készségesen segítenek neked.

2020. nov. 29. 02:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Hegedű felnőtt korban? | nlc

nlc.hu › forum

May 29, 2019 — Nagyon szeretnék megtanulni hegedűn játszani, csak sajnos nem vagyok már 10 éves, ... Meg lehet tanulni hegedülni ennyi idősen? ... mar 5-10 evesen kezdtek a zenelest, eloszor csak citeran majd hegedun, ma mar ... 2015. március 23.

Bevezetés (1. lecke) - Zeneiskola

www.zeneiskolam.hu › zeneora › be...

Translate this page

Szeretnék itthon gitározni, ha elkezdem az itt leirtakat tanulni jutok valamire? ... Én majdnem 40 évesen tanultam meg a zene alapjait és ültem le egy zongora mellé. ... 23. Yoko írta: 2010. július 1. Enquince,. Itt egy olyan oldal. :) ... A kérdés tehát: mit jelent, hogy egy hegedű 1/4-edes, 1/2-edes, 3/4-edes illetve 4/4-edes?

2020. dec. 2. 08:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát én autodidakta módon tanultam. Tudom kellett volna tanár, szóval nem javaslom azért nélküle. :) A technikám vszínűleg rémes lehetett, de a hegedűtáborban ahol voltam mondták páran hogy milyen tisztán játszom. Nekem is beletelt egy kis időbe, míg kezdtek megszólalni a hangok. Sok szép pillanatom volt vele. Még az is lehet, hogy veszek egyet az első fizetésemből. Végül is hosszú az élet, igaz játszom más hangszeren is, és azokat is ugyanúgy szeretem. Én sokat gyakoroltam a dúr skálát, meg néztem videókat youtubon egyszerűbb dalokhoz, kinyomtattam a kottát. Ja és 24 vagyok, 1 éve nem hegedültem, mert kellene egy másik hangszer. Én egy olyanon tanultam, amit hobbi szinten sem javasolnak. Pontosan nem emlékszem mikor kezdtem, talán 21 lehettem. Repül az idő. :)
2020. dec. 10. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!