Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan kell elkezdeni hallgatn...

Hogyan kell elkezdeni hallgatni egy együttest?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy elég hülye kérdés. Teljesen lényegtelen, hogy melyik együttesről van szó, de az biztos, hogy egy nagyon nagy, világhírű banda, akik több évtizede léteznek és több mint 15 stúdióalbumuk van. Én kemény 5 db számot ismerek tőlük, azt az 5-öt viszont nagyon szeretem és rengeteget hallgatom, arra azonban egészen eddig nem tudtam rávenni magam, hogy mélyebbre ássak a diszkográfiájukban, annak ellenére, hogy nagy valószínűséggel tetszene.

Ma azonban úgy döntöttem, hogy nincs több teketóriázás és belekezdek, de itt jön a probléma: hogy kell belekezdeni? Hallgassam meg időrendi sorrendben az összes stúdióalbumot (mondom, 15-nél több van), kezdjek egy Greatest Hits válogatással, vagy először a legjobbnak tartott stúdióalbumot hallgassam meg? Na és a koncertalbumokkal mi a helyzet? Tudom, hogy ez embertől is függ, de azért el tudnátok mondani, hogy nálatok személy szerint hogyan megy ez a folyamat? Előre is köszönöm szépen!

2020. nov. 27. 07:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt javaslom hogy nézd meg melyik 3-5 album ami fénykorában lett felvéve, arra ott az Allmusic vagy bármelyik hasonló oldal.

Ha tetszik, magával ragad úgy is ránézel a többire is.

Nálam most úgy hogy 1-2 album a karrier csúcspontjáról, meg 1-2 a legújabbak között.Műfajfüggő, de van ami csak sokadik hallgatásra érik be, de aminek azonnal kéne és nem tetszik azt hagyom.

Koncertalbumokat csak akkor szoktam általában ha van valami olyan szám amihez tudnak pluszt ad az élő lejátszáskor.

Szóval amikor már az ember eleve ismeri a számokat, akkor fogja érezni ennek a típusú albumnak az előnyét.(bár egy koncert után az igazi, mondjuk klip formátumban)

2020. nov. 27. 08:04
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Én egy Greatest Hits albumot hallgatnék meg először, aztán időrendi sorrendbe az egészet. Tapasztalatom hogy fogsz még találni nagyon jó dalokat amik tetszenek az albumokon is.
2020. nov. 27. 09:11
 3/7 anonim ***** válasza:
22%
Tudom ez most nagyon furcsa válasz lesz de...mondjuk...hallgasd meg egy random számukat.
2020. nov. 27. 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alapvetően érdemesebb albumokat hallgatni mint számokat. A legnépszerűbb számok közel sem biztos hogy a legjobbak is. Én a legjobbnak tartott albumokkal kezdenék a helyedben.
2020. nov. 27. 15:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Meggkérdezhetem, hogy melyik ez a banda?
2020. nov. 27. 15:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
én úgy szoktam, hogy ha egy együttes megfog, megnézem van-e válogatás lemezük, ha igen, azt/azokat kezdem hallgatni, majd kiválasztok pár zenét ami különösen megfogott, megkeresem melyik albumon jelentek meg és hallgatom azokat az albumokat.
2020. nov. 28. 07:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
En sosem bízom a válogatáslemezekben, rengetegszer fordul elő, hogy nem az előadó legjobb számai vannak rajta, mivel, ahogy már írták is, egyáltalán nem törvenyszerű, hogy a legismertebb a legjobb. Találkoztam már olyannal is, hogy egyszerűen nem értettem, egy adott szám miért lett sláger, mert annak az előadónak hatmilliószor jobb szamai is vannak...:D Van, hogy időrendben megyek, 15 amúgy nem olyan vészesen sok. Esetleg utánanéznék mely albumaikat értékelik legnagyobbra, és azokkal kezdem.
2020. dec. 1. 23:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!