Hogyan kell elkezdeni hallgatni egy együttest?
Tudom, hogy elég hülye kérdés. Teljesen lényegtelen, hogy melyik együttesről van szó, de az biztos, hogy egy nagyon nagy, világhírű banda, akik több évtizede léteznek és több mint 15 stúdióalbumuk van. Én kemény 5 db számot ismerek tőlük, azt az 5-öt viszont nagyon szeretem és rengeteget hallgatom, arra azonban egészen eddig nem tudtam rávenni magam, hogy mélyebbre ássak a diszkográfiájukban, annak ellenére, hogy nagy valószínűséggel tetszene.
Ma azonban úgy döntöttem, hogy nincs több teketóriázás és belekezdek, de itt jön a probléma: hogy kell belekezdeni? Hallgassam meg időrendi sorrendben az összes stúdióalbumot (mondom, 15-nél több van), kezdjek egy Greatest Hits válogatással, vagy először a legjobbnak tartott stúdióalbumot hallgassam meg? Na és a koncertalbumokkal mi a helyzet? Tudom, hogy ez embertől is függ, de azért el tudnátok mondani, hogy nálatok személy szerint hogyan megy ez a folyamat? Előre is köszönöm szépen!
Azt javaslom hogy nézd meg melyik 3-5 album ami fénykorában lett felvéve, arra ott az Allmusic vagy bármelyik hasonló oldal.
Ha tetszik, magával ragad úgy is ránézel a többire is.
Nálam most úgy hogy 1-2 album a karrier csúcspontjáról, meg 1-2 a legújabbak között.Műfajfüggő, de van ami csak sokadik hallgatásra érik be, de aminek azonnal kéne és nem tetszik azt hagyom.
Koncertalbumokat csak akkor szoktam általában ha van valami olyan szám amihez tudnak pluszt ad az élő lejátszáskor.
Szóval amikor már az ember eleve ismeri a számokat, akkor fogja érezni ennek a típusú albumnak az előnyét.(bár egy koncert után az igazi, mondjuk klip formátumban)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!