Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Új gitár folyamatosan elhangol...

Új gitár folyamatosan elhangolódik. Normális? Margit! Részletek odalent.

Figyelt kérdés

Szóval. Vettem használtan egy akusztikus gitárt.

Most látok ilyet először, szóval nem kell a torkomnak esni, ha hülyeséget írok.

Annyira használt, hogy - állítólag - semennyire. Látszatra el is hiszem, semmi karc, csak pár ujjlenyomat.

Youtube videók alapján felhangoltam, telefonra letöltött app segítségével. Fülre is teljesen szépen szól, illetve az ötödik (ahol kell, negyedik) bundon lefogva a húrokat is szinkronban van a következővel. Szóval amennyire teljesen botfülű amatőrként meg tudom ítélni, sikeresen fel van hangolva.

( Fel van hangolva vagy be van hangolva? Melyik a megfelelő? :D )

Cimbalmozok rajta öt percet, és már hallom, hogy az alsó három húr fals. Utánahúzom, stimmel, telefonnal is, fülre is.

5-10 perc után már megint mászik elfele. Mindig csak az alsó három húr. Ezek ugye sima nejlonból vannak, nincsenek bedrótozva.

Ezt eljátszom még párszor, majd megunom, félrerakom.

Másnap ugyanez. Behangol, játszik, öt perc múlva fals az alsó három, utánahúz, megint tíz percig jó.

Ezt játsszuk már egy bő hete. Mindig feszíteni kell a három vékonyabb húrt.

Tehát ez normális, be fog állni egy idő után? Mennyi idő? Esetleg vegyek új húrokat rá (és bsszam el az egészet)?

2020. nov. 25. 18:43
1 2 3
 21/22 Waff ***** válasza:
20@: a fémhúroknál ez így van, de itt nylinhúrokról van szó. Az vadiújan 5perc után nem fog beállni.
2020. nov. 27. 17:17
 22/22 anonim ***** válasza:
Nem baj, egy kis feszegetés nem árt meg neki :)
2020. nov. 28. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!