Új gitár folyamatosan elhangolódik. Normális? Margit! Részletek odalent.
Szóval. Vettem használtan egy akusztikus gitárt.
Most látok ilyet először, szóval nem kell a torkomnak esni, ha hülyeséget írok.
Annyira használt, hogy - állítólag - semennyire. Látszatra el is hiszem, semmi karc, csak pár ujjlenyomat.
Youtube videók alapján felhangoltam, telefonra letöltött app segítségével. Fülre is teljesen szépen szól, illetve az ötödik (ahol kell, negyedik) bundon lefogva a húrokat is szinkronban van a következővel. Szóval amennyire teljesen botfülű amatőrként meg tudom ítélni, sikeresen fel van hangolva.
( Fel van hangolva vagy be van hangolva? Melyik a megfelelő? :D )
Cimbalmozok rajta öt percet, és már hallom, hogy az alsó három húr fals. Utánahúzom, stimmel, telefonnal is, fülre is.
5-10 perc után már megint mászik elfele. Mindig csak az alsó három húr. Ezek ugye sima nejlonból vannak, nincsenek bedrótozva.
Ezt eljátszom még párszor, majd megunom, félrerakom.
Másnap ugyanez. Behangol, játszik, öt perc múlva fals az alsó három, utánahúz, megint tíz percig jó.
Ezt játsszuk már egy bő hete. Mindig feszíteni kell a három vékonyabb húrt.
Tehát ez normális, be fog állni egy idő után? Mennyi idő? Esetleg vegyek új húrokat rá (és bsszam el az egészet)?
@13: Nem beszéltem semmilyen léleknyalogatásról, azt írtam, hogy nem látok semmilyen utalást a kérdező által leírtakban, ami azt mutatná, hogy a klasszikus gitár rossz döntés lett volna. De akkor, ha jól értem, te sem, csak érzésre mondtad.
Az a helyzet, hogy lehet hogy valakinek egy nylonos hangja tetszik jobban, vagy az kényelmesebb stb. Csak így hasraütésre nem tudhatjuk.
Én is klasszikus gitárral kezdtem, játszogattam rajta mindenfélét, még tanárhoz is azzal jártam egy jó ideig.
Most is meg van, néha előkaparom, imádom a döhe basszusát.
Szóval kérdező, semmit sem rontottál el, indulásnak megteszi a nylonhúros is. Amúgy kb 1-2 hét mire beállnak a felső húrok, csak tépjed ezerrel, gyakorolj :)
@13
"A kérdező eleve úgy beszél magáról, mint aki a holdról jött és fogalma sincs az egészről."
Lehet, hogy minden földi születésű alapból rendelkezik gitárismereti alapokkal, ez esetben valóban lehet, hogy igazad van és földönkívüli vagyok. :)
"Én még nem láttam olyat, hogy valaki minden előképzettség, vagy komolyzenei affinitás nélkül helyesen döntött volna, amikor megvesz egy klasszikus gitárt."
Ez esetben nincs is értelme magyarázkodnom, miért döntöttem így. Még a végén megváltozna a világképed.
"Csak azért, mert valaki tényállításokat ír és nem simogatja a buksiját, még valószínűleg igaza van."
Ne haragudj, ez baromság. Helyesen így hangzana a mondatod: "...attól még lehet igaza." Csak az, hogy valaki lekezelő stílusban beszél, szerinted valószínűsíti az igazát? Na ne.
"ha meg nem tetszik a stílus, ki kell venni belőle, ami hasznos infó"
Keresem, keresem, de eddig csak azt láttam, hogy ismeretlen, általad meg nem határozott okból hibás a hangszerálasztásom. Nem mondom, hogy nem lehet igazad, de érvek nélkül olyan ez mint a lepkefing. Észrevétlen elszáll a szélben. Más hasznosat eddig még nem találtam a hozzászólásodban, de majd átolvasom újra.
A többieknek, akik hozzászólásában sikerült hasznos infót találnom, köszönöm.
Igazából köszönöm a paréjnak is, mert az ilyenek dobják mindig fel a napomat egy kicsit. :)
Drága Kérdező! Szép tőled, hogy ilyen tüzetesen elolvastad a hozzászólásaimat. Az már csak hab a tortán, hogy szinte elemzésszerűen idézel minden mondatot. Hát igen, ismétlés a tudás anyucikája! Egész elgyengültem tőle:)
Üdv a Te legádázabb segítséged: a paréj :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!