Gáz, a tinédzserként nem szeretem a rapzenét?
Rajtam kívül szinte az összes osztálytársam rappet hallgat, én viszont már-már menekülök előle! Az alábbiakat szívesebben hallgatom inkább:
* Queen
* Led Zeppelin
* Electric Light Orchestra
* The Beatles
* Rod Stewart
* Fleetwood Mac
* Meat Loaf
* Mike Oldfield
* Depeche Mode
* Mumford & Sons
* Coldplay
* Billy Idol
* Mark Knopfler
* Joe Cocker
Én nem tudom eldönteni: Ez gáz?
Azért talán, mert nem szeretem a káromkodást; főleg nem zenében! Nyugodtan ki merem jelenteni (és kötözzön meg, aki nem ért velem egyet): a rapzenét már kiskorom óta csak egy elhibázott dolognak tartom, utálom a gyors dalszövegeket, egyszerűen ilyen a beállítottságom, és kész! Bevallom, szerintem nagyon frusztráló, hogy a mai fiatalok manapság már nem hallgatnak igényes zenét!
Egyszer kipróbáltam, és végighallgattam a ‘’The Slim Shady LP’’-t! Mikor végighallgattam, rögtön átfutott az agyamon, hogy: Ez? Most komolyan emberek? Erre mert az Allmusic, meg még sok más oldal 5(!) csillagot adni? Hiszen ez egyszerűen borzasztó (Bezzeg pl. a Mumford & Sons és a Billy Idol-albumok csak legfeljebb 2-3 csillagokat kaptak eddig az Allmusic-től!)! És hogy ez sokak szerint az igényes zene netovábbja? (Na nem, ez tömény 1 óra semmi!) Hogy is van ez?
Úgy látom, nem gáz, ha Én inkább rockzenét hallgatok; ugyanakkor csaknem teljesen egyedül vagyok ilyen szempontból a korosztályomban! Lehet, hogy teljesen el vagyok tájolódva, ha így érzek a rapzene iránt, de kérdeztetek vissza, hogy miért utálom: ezért most válaszolok: utálom, és nem félek bevallani!!! Fő az őszinteség!
Na kezd kibújni a szög a zsákból.
Én akkor pár kérdést meg engednék magamnak. Miért nézed le az egész rap műfajt? A rock zenékben nem káromkodnak? Miért igénytelen? Szerinted mi az igényes zene? Valamint, már bocsánat a közhelyességért de ki vagy te, hogy ezt eldöntsd?
Igazából elbújtál az "ez csak a saját véleményem" dolog mögé de közben egyenesbe fikázol egy műfajt amiről kb semmit nem tudsz és lejövős, hogy te viszont gáznak tartod azokat akik rappet halgatnak. Az ilyen viselkedésből jön a "hater" kifejezés is :D
Ezzel én is így voltam, mint a kérdező. Ki nem állhattam a rapet, és bár meghallgattam pár dalt, egyszerűen elképzelhetetlennek tartottam, hogy a kortársaim e szemét hallgatását élvezik, sőt, hogy egyáltalán képesek ezt zenének nevezni.
Valamikor február vége felé hallottam meg véletlen folytán egy "Helpless" című dalt, és mikor utána néztem, döbbenten láttam, hogy egy Hamilton c. musicalből van. Vonakodva bár, de végighallgattam a musicalt (próza nincs is benne, csak dalokból áll, összesen 46-ból). És imádtam! Azóta is képtelen vagyok megunni, ezt hallgatom éjjel-nappal, illetve ennek hatására nem egy musicalt szerettem meg. Abszolút kedvencem lett ez a musical, soha nem rajongtam még ennyire valamiért, sőt, nem túlzok, ha azt mondom, hogy nem is rajongtam igazán semmiért, egészen a Hamiltonig. És mi váltott ki belőlem ekkora érzelmeket? Egy musical, tele rappel. :D
Oké, a műfaj többi képviselőjét továbbra is képtelen vagyok elviselni. De bebizonyosodott, hogy van rap, ami tetszik. Minden Hamilton dal lenyűgöző, és nem csak azért, mert a téma kompenzálja a stílust. Tényleg szeretem, sőt, imádom, már lassan a szívem is a My Shot ritmusára ver.
Szóval szerintem nem kéne lehurrogni az egész műfajt, és kijelenteni, hogy te bizony utálod. Mint az én példámból is látszik, lehet, hogy lesz dal, ami majd tetszeni fog neked is. Nincs semmi baj azzal, hogy más az ízlésed, de azért nyitottak kell lenni az új dolgokra is. :)
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!