Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárról basszusgitárra váltás?

Gitárról basszusgitárra váltás?

Figyelt kérdés
Azok véleményére lennék kíváncsi akik gitárról váltottak basszusgitárra. Ez főleg a zenekar érdekében történne, mert gitárosból vannak elegen de basszerosból már kevésbé. Aki van vagy foglalt, vagy nem ér rá, vagy nem akar zenélni stb...ez vidéken főleg nehéz téma, nehéz embert találni. Megbánja az ember? Nem tud kiteljesedni? Tudom hülye kérdés, de már egy ideje foglalkoztat. Jó ideje nem tudunk emiatt haladni és gondoltam váltanék. Köszönöm a válaszokat

2020. nov. 23. 19:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
58%
Davie504 csatornájának rendszeres nézegetését javaslom ehhez hasonló világnézeti válságok tisztázására!
2020. nov. 23. 19:43
 2/16 anonim ***** válasza:
63%
szerintem a hozzáállásodat/nézetedet kellhet hozzá megváltoztatni, hogy hogyan viszonyulsz a zenéhez. (persze én nem tudom, gitáros vagyok) Én Daviet ki nem állhatom, szóval inkább elegendő RHCP hallgatást ajánlok :)
2020. nov. 23. 20:06
 3/16 A kérdező kommentje:
Jah ismerem valamennyire a chilit is :D csak gondoltam megkérdem ki hogyan viseli mondjuk hosszabb távon. Mert cuccot is kellene eladnom ahhoz, hogy tudjak venni a váltáshoz szükséges dolgokat.
2020. nov. 23. 20:10
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
hát ebben nem tudok segíteni. Esetleg egy haverodnak nincs basszerja? Átugorhatnál hozzá párszor kipróbálni, meg ilyenek
2020. nov. 23. 20:12
 5/16 A kérdező kommentje:
De, játszottam már nemegyszer rajt. Zenekarban is játszottam évekig. Több bandám is volt már, igaz hosszú távon még nem használtam. Csak poénból cseréltünk néha
2020. nov. 23. 20:22
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Technikailag nem lesz gond, persze nyilván kell a gyakorlás. Inkább a zenében betöltött szerepet kell komolyan venni, mert innentől gyakorlatilag dobos leszel, aki történetesen húrokat penget.

Ha villantós frontember típus vagy, akkor szűk lehet neked ez a pozíció (kevés olyan zene van, aminél belefér a basszer extrovertáltsága), neked kell érezned hogy jó érzés-e így részt venni a bandában.

2020. nov. 23. 21:14
 7/16 A kérdező kommentje:
Szerencsére gitárból is inkább a ritmusszekció foglalkoztatott. Nyilván játszottam szólókat is, de megmondom őszintén alig vártam, hogy lemenjen. Jobban szerettem inkább a háttérben lenni ebből a szempontból... hmm így még nem is gondoltam rá, kösz szépen, ez nagy segítség volt
2020. nov. 23. 21:40
 8/16 anonim ***** válasza:
26%
hé a 2est miért pontoztátok le? :c
2020. nov. 23. 21:50
 9/16 A kérdező kommentje:
Eskü én nem :)
2020. nov. 23. 22:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem visszalépés a basszusgitárra váltás! Ha nem megyek próbára, mindenki lemondja inkább. Dobot lehet géppel helyettesíteni, zongorista nem ér rá, nem baj. A zenekar lelke a basszusgitár. Lehet, hogy játszotok egy 'ZZ Top' nótát, ami egy nyolcadolt cé két percig, utána jön egy bé, ef meg egy gé, de ezek nélkül üres a nóta. Aztán vannak olyan matek metál dalok, amiben szinte szólógitáros szerep van végig. Funk, blues meg egyenesen szólista szerepkörbe emeli a hangszerest. És, hogy kit érdekel, ha egész koncerten kiteszed a lelked, igazán jó vagy, leszakítod az eget... senkit:D Basszeros sors! De a poszt akkor is olyan, mint levesben a só!

Bátorítalak a döntés meghozatalára. Javaslom a csatornát, nagyon emberi, informatív, profi és hasznos: https://www.youtube.com/channel/UCEeZ06SrNLgyELwoJxdxPoA

2020. nov. 24. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!