Miért utálják annyian a nightcore-t?
Itt nagyon sokan mondják, hogy egy nagy szar az egész. Meg, hogy:,,Csak felgyorsították az eredeti számokat.
Pedig igazából eléggé nagy rajongó tábora van a nightcore számoknak. Megértem, hogy valakinek nem tetszik ez izlés kérdése, de akkor minek kell leszólni?
Sokan csak annyit írnak oda, hogy 5p elkészíteni és ennyi.
Nem hiszem, hogy 5 perc lenne de ha annyi is akkor mi van??
Nem azért hallgatom mert olyan bonyorult elkészíteni és mert órákig készítik. Azért hallgatom mert egyszerűen tetszik...
Ti szeretitek?
"Megértem, hogy valakinek nem tetszik ez izlés kérdése, de akkor minek kell leszólni?"
Talán véleményt alkotnak a műfajról...?
Én azért nem szeretem ezeket zenéket, mert nem tudom komolyan venni őket.
Teljesen megváltoztatják az eredeti vokált, azt magasabb és kevésbé emberivé alakítják.
Én sem szeretem, mikor emberek látványosan különösebb rálátás nélkül és/vagy tőmondatokban minősítenek le valamit, de ez esetben az első válaszoló javára kell írnom, hogy a válasza nem kevésbé értelmes, mint maga a kérdés. Az a baj az ilyen kérdésekkel, hogy ezek nem kérdések. Ha eljutottál odáig, hogy tudod, hogy sok embernek nem tetszik a nightcore, akkor azt nagy eséllyel onnan tudod, hogy láttál róla negatív véleményeket - a véleményeknek meg pont az a lényege, hogy emberek kifejezik, hogy hogy éreznek valami iránt. Persze, az hogy "ez sz#r", vagy hogy "ez jó" nem túl informatív, de tekintve, hogy te magad idéztél egy konkrét indoklást, amit emberek fel szoktak hozni a nightcore ellen ("5 perc elkészíteni, és ennyi"), nyilván tudod igaziból, hogy "miért" utálják egyesek. Persze feltételezhetném, hogy simán csak további negatív kritikákra vagy kíváncsi (pusztán a tudomány kedvéért), de eléggé lejön, hogy nem ez az igazi cél, mivel a kérdés leírása nem is leírás/kifejtés, hanem ellenérvelési kísérlet ("Nem hiszem, hogy 5 perc lenne de ha annyi is akkor mi van?"), bántottság/igazságtalanságérzet kifejezése ("ez ízlés kérdése, de akkor minek kell leszólni?"), meg megerősítés kérése ("Ti szeretitek?").
Amúgy félreértés ne essék, nem kötekedés, vagy a gondolataid delegitimizálása most a célom, mert egyébként nem mondasz hülyeséget az ellenérveidben - bár én magam nem hallgatok nightcore-t, értem, hogy kreatív szempontból mi benne a pláne, meg alapvetően azzal is egyetértek, hogy fogyasztói szempontból tökmindegy, hogy az alkotó számára mekkora idő-, meg energiabefektetés volt egy mű megalkotása... Viszont ez akkor sem egy kérdés. Ha meg akarod változtatni emberek gondolkodását, akkor próbálj meg egyenesen azokkal vitába szállni, akiktől a neked nem tetsző véleményt hallottad, ne vidd át máshova a témát, annak reményében, hogy hátha ott más lesz a közmegegyezés. Ha itt minden válasz az lenne, hogy "igazad van, én is szeretem a nightcore-t, én sem értek egyet azokkal, akik fikázzák", és emiatt jobban éreznéd magad, végső soron az is csak tüneti kezelés lenne, a probléma gyökere ugyanis az, hogy téged zavar, hogy másoknak nem tetszik, ami neked igen. Bármit is szeretsz, mindig lesz valaki, aki ugyanazt utálni fogja, és minél hamarabb sikerül internalizálni, hogy mások nem tudják elvenni tőled azt az élvezetet, amit az általad kedvelt dolgok nyújtanak neked, annál jobb.
4-es köszi a válaszodat!
,,Az a baj az ilyen kérdésekkel, hogy nem kérdések"
...akkor mi? Elnezést, hogy éretetlenkedek de ha nem kérdés akkor mégis mi?...
,,nyilván tudod igaziból, hogy miert utálják egyesek"
Ha tudnám az összes ember
véleményét akkor nem kérdezném. De természetesen nem tudom az összesét.
,,Ha megakarod változtatni az emberek gondolkozását"
Nem akarom megváltoztatni az emberek gondolkozását. Mindenkinek szabad vélemenye van amit tiszteletben tartok. Csupán kíváncsi voltam.
,,a probléma gyökere ugyanis az, hogy téged zavar, hogy másoknak nem tetszik, ami neked igen."
Ez eggyáltalán nem így van! Még a kérdésbe is bele írtam, hogy ,,megértem, hogy valakinek nem tetszik ez ízlés kérdése". Engem nem zavar ha mások nem kedvelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!