Legjobb rock/metál banda az alábbiak közül? /szavazás/
#11.Amúgy kb. mindkét banda ugyan addig tartotta a szintet.
Ha azt vesszük, hogy a Metallica a fekete albumig, az Iron Maiden pedig a Fear of the Dark-ig bezárólag.
Minimálisan kicsit több, mint 10 év, de ennél többet lehetetlen elérni kb.
Hozzátéve, a Glam Metal okozta válság volt a tényező és egyik banda sem tudta lereagálni. Kb. csak a Pantera és a Sepultura volt rá képes.
Ezt a glam metal okozta válságot nem értem. De az Iron Maiden tovább tartotta a szintet. Sokkal. Az első 7 albumuk tök jó volt. Aztán nekem a Fear of the Dark is tetszik, meg a Brave New World még talán annál is jobb, nagyon jó album. Igazából a többiről is azért nem mondok komolyabb véleményt, mert nem hallgattam meg őket elégszer, de azért vannak onnan jó próbálkozások. Több albumuk is van mint a Metallicanak. Metallica igazából 3 kiemelkedő album számomra, az első még kevésbé nyerte el a tetszésem, a Black Album meg már megy lefele.
Egyszerűen az Iron Maiden egy komolyabb zenekar, az Iron Maiden már olyan mint egy bandánál nagyobb entitás, szinte egy nagy szervezet vagy vállalat és az sok kis részlet amivel felépítették a saját brandjüket. Nagyon nagy zenekar!
"Ezt a glam metal okozta válságot nem értem".
Megváltoztak a szabályok, feloszlás szélére került egy csomó olyan banda aki régen tényező volt. A kiadók is nagy nyomást helyeztek rájuk, ezért elkezdtek erőlködni és sok esetben pocsék albumok kerültek ki nagy nevektől.
Lényegében, változást kellett előidézniük, mert más irányba haladt a műfaj.(a Thrash metal valahol ott halt ki végleg, mert azóta sem tündököl a régi fényében)
Az hogy kinek mi tetszik, más lapra tartozik. A Reload-t többre tartom, mint bármit amit az elmúlt 20 évben csinált a 'Tallica, de attól még objektíven nézve egy rosszul szóló, kidolgozatlan anyag volt, tele hibákkal.
Amúgy meg nem komolyabb zenekar, a Metallica hozta a legnagyobb eladásokat, a legnagyobb koncerteket és ők is a világon a legnépszerűbbek.
Iron Maiden is dicséretes, nagy hatású, csak más lapra szól.
Zeit-ben is akadtak slágerek, de szerintem ők már jó ideje inkább erős-közepes anyagokra törekednek, fanservice gyanánt.
Nem gondolom hogy ez probléma, amit ők letettek az kb. közel tökéletes életmű és nyilván nem elvárás 30 év után is megváltani a világot.
Személy szerint nekem a gyufás album a favorit az új érából, de nem mondanám magamat nagy rajongójuknak, csak néha 1-1 album lepörög tőlük is.
Attól komolyabb egy zenekar, hogy nagyobb eladásokat hoz és többen szeretik? :D Az Iron Maiden szerintem alapból megosztóbb zenét csinál, az a hosszú hajú srácok zenéje sok esetben, míg a Metallicát elég sok mindenki szeretheti, főleg akkor, amikor már Nothing Else Mattersesnek meg minden. Tavaly olvastam a Maidenről többet, kívülről is látszik, de tényleg egy okosan menedzselt zenekar, egy profin működtetett gépezet. Érdekes ez a Rammstein botrány is. Sokan mondják, hogy mert minden rocker úgy szexel az aftereken, mint egy nyúl, azért ezzel nem értek egyet. Számos zenekar épp ezért megy tönkre (Guns N Roses), mert nem tudnak profin, kicsit akár üzleties felfogással is dolgozni, és ezt nem pejoratív értelemben mondom, hanem, hogy szorgalom, alázat, önfegyelem. Ott is azt olvastam, hogy a Maiden tagjai nem drogoztak orrba-szájba. Az Iron Maiden számomra egy jó egyveleg. Kicsit mindenből van benne. Kicsit üzletemberek, kicsit sportolók, kicsit értelmiségiek, kicsit művészek (és komolyan képzett zenészek), kicsit rockerek, de egyik sem az-az extrém elborult formában. A Metallica kapcsán meg számomra az a narratíva ül, hogy ők tényleg a thrash csúcsa és egyik megteremtője, aztán kvázi populárisak lettek, "eladták magukat", lágyultak, vagy csak egyszerűen nem tudtak újat mutatni. Az Iron Maidennél nem érzem ezt, nyilván esett a színvonal, de pont ellenkezőleg, elmentek az egyre hosszabb dalok irányába, mégis maradtak egy rétegzenekar ilyen tekintetben, ezért sem lehetnek annyira népszerűek mint az amerikaiak. Szerintem az Iron Maiden mindig is önazonos, autentikus maradt, sokkal szebb pályafutás és életmű az övéké, kerekebb, teljesebb, ott úgy érzem, hogy jobban megvan az az őszinte, kitartó rajongói bázis, talán jobban megvan ez a "család jellege" is ha érted mire gondolok. Tehát hiába népszerűbb valami, ha hígul és nincs akkora összetartás, nem olyan fanatikusak a hallgatók. A Metallica arculatot váltott az tény, aztán ez lehet szükségszerű volt, de ott az a projekt nekem meghalt és a Black Albummal született egy új együttes. A "régi Metallica" jó, de egy rövid életű zenekar, az új pedig színvonalban közelebb áll egy 30 Seconds to Marshoz vagy Three Days Gracehez vagy Foo Fightershez.
A többiről amúgy: Rammstein szerintem jó, szórakoztató, jók benne a fekete humor, görbe tükör elemek, de nincsenek igazán stabil 9/10 és afeletti dolgaik. Inkább ilyen 8-8,5-es színvonalat hozzák nekem. Valahogy megálltak annál, hogy van egy jó egyvelegünk, egy jó hangzás, egy jó stílus, de mondjuk az olyan dalok, mint a Fade to Black vagy az Alexander the Great többek ennél.
Slipknotnak kb. a 4 népszerű számát ismerem, az alapján egy Rammsteinnél valamivel gyengébb cucc.
Korn amúgy legendás zenekar abból a korszakból, én még ez alapján jobban érdeklődök felőlük, mint a Slipknot felől, de valszeg annyira nem tetszene azért, kb. őket is annyira ismerem mint a Slipknotot.
AC/DC számomra túlhypeolt, mert nem szeretem a stílust és szerintem ez a felszínesebb rocker életérzés van a legtöbbször benne. Nincs mélysége. Rammstein nekem sokkal jobb.
Linkin Park amúgy szerintem nem rossz, nem véletlen találtak be ennyire sokaknál. Chester szenvedése is eléggé átjön, vagy ezt lehet én érzem bele, így a halálának árnyékában, de van mélysége, ahogy a traumáit kiénekli. K*rva jó dolgaik voltak, lássuk be, Crawling, In The End, Numb, Breaking the Habit. De ők inkább Rammsteinhez hasonlók nekem ebbe, hogy vannak erősségeik, de azért azon nem tudtak úgy túllépni, egy pár 9/10 környéki számuk van, aztán inkább a többi ugyanazt a stílust hozza kicsit gyengébben. Új albumaikat igaz nem hallgattam eléggé, de nem is volt túl pozitív visszhangjuk a rajongók részéről. Nekem a Rammsteinnél picit gyengébb.
System a társadalomkritikai élében a Rammsteinre hajaz, szerintem zenében is hasonlóak, itt is megvannak azok az érdekes stílusjegyek, a Chop Suey szerintem zseniális dal, az talán tényleg 10/10-es. Kb. Rammstein szint.
Marilyn Mansont sosem hallgattam :D.
Scoprionst nehéz idevenni, mert rengeteg album, nagyon hosszú életmű, 1964-ben alakultak :D. Most ezek az együttesek után róluk beszélni :D. Én amúgy szerettem őket. Változatosak, még amiket Desmond Childdal is csináltak, azok is jók lettek (Humanity Hour I). Régen volt egy időszak, amikor beléjük elég sokat láttam, de így visszagondolva azért kevés igazán jó daluk van :D. Azért is lehetett mert az említett album akkor megfogott, mert ritka volt hogy egy albumnak tényleg az összes dalát ismerjem és szeressem és ez olyan volt, de azért onnan se volt egyik sem 10/10-es dal.
Szóval a listám a tieidből (1., 2. egyértelmű, magasan, 3-6.-ig elég szoros, 7. is egyértelmű nekem):
1. Iron Maiden
2. Metallica
3. Rammstein
4. Scorpions
5. System of a Down
6. Linkin Park
7. AC/DC
Amúgy saját top tíz kedvenc bandám:
- Nightwish
- Anathema
- Porcupine Tree
- Opeth
- Dream Theater
- Genesis
- Yes
- Pink Floyd
- Radiohead
- Pain Of Salvation
Ezeket ajánlom, ha szereted a változatosabb, művészibb, sokszor hosszabb, kidolgozottabb zenéket. Ezek kb. olyanok konstansabban nekem, mint a Metallica és az Iron Maiden a csúcson (Fade to Black stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!