Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Legjobb rock/metál banda az...

Legjobb rock/metál banda az alábbiak közül? /szavazás/

Figyelt kérdés

2020. okt. 31. 13:56
A kérdező szavazást indított:
Rammstein
Slipknot
Korn
AC/DC
Metallica
Iron Maiden
Linkin Park
System of a Down
Scorpions
Marilyn Manson
55 szavazat
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
persze ha egyéb a kedvenc együttesed, akkor kommentben írjátok a többit, ez egy kis felmérés, hogy mik is a kedvenc rockegyüttesek mostanság...
2020. okt. 31. 13:57
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

A kedvenc és a legjobb nem ugyan az.

Ha úgy teszed fel hogy kedvenc akkor más a helyzet.

Objektívan nézve, az Iron Maiden csinálja a legtechnikásabb és kidolgozottabb zenét a listán, talán a legidőtállóbbat is(bár azért ott egy Metallica is).

Majdnem mindegyikre hatással is volt, ezért pl. nem is említhető egy lapon a Linkin Park-al vagy a SOAD-al.

De nyilván a Black Sabbath lenne az első helyezett, csak őket nem írtad.

AC/DC az megint más stílus, ők a Hard Rock legjobbjai ez tény és való, a hatást és a stílus megteremtését összegezve is.(persze ennek a stílusnak is van más iránya, mint amit a Led Zeppelin és a Deep Purple képviselt de az a Heavy Metal alapja már inkább)

Szóval szerintem objektíven(listáról):

1.Iron Maiden.

2.AC/DC vagy Metallica

3.Scorpions.

A többi még igazából nem gyakorolt olyan nagy hatást, majd egy 20-30 év múlva beszélhetünk pl. a Rammstein hatásáról a következő generáció zenészeire de az még messze van.

Szubjektíven nézve más a helyzet, Linkin Park-al kezdtem, velük ismertem meg a metalt de manapság nem igen hallgatom őket.

De ha ők nincsenek nem hallgatok metalzenét valószínűleg.

Jelenleg a felsoroltak közül Iron Maiden vagy Metallica, a kettő között képtelen vagyok dönteni, 3-nak a Korn-t mondanám.

Ha figyelmen kívül hagyom a listát egyértelműen a Dream Theater/Opeth/Tool trió messze a többi felett van számomra, kidolgozottság, igényesség, keménység mellett melankolikusság is megtalálható, meg szerintem összesítve náluk megtalálható minden könnyűzenei elem, és nem szenvednek hiányt a komolyzenei forrásokból sem.(ahhoz hogy ők itt legyenek kellett a Death, a Metallica, az Iron Maiden, a Black Sabbath, Judas Priest stb. szerintem csak ezen bandák örökségeit tudjuk felmérni, és ez alapján felállítani a legjobb listát)

2020. okt. 31. 16:25
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Scorpions
2020. okt. 31. 18:59
 4/17 A kérdező kommentje:

2-ik: az, hogy mi milyen hatást vált ki mire, az nem tényező, mert a rockzene is vmilyen korai zenéből alakult, az meg még korábbi, és így tovább, visszamenőleg az őskori törzsi zenékhez, de hiába ez az eredeti, akkor sem lehet legjobb, mert csak doboltak ész nélkül stb...

Tehát kellenek ezek a korai verziók, hogy hatást váltsanak ki, de a leszármazottak már átdolgozzák, finomítják ezért sokkal jobb lesz, így a leszármazott mindig sokkal jobb lesz mint az eredeti. Aki nem így látja, annak vagy botfüle van, vagy csak elfogult a régi dolgokkal kapcsolatban ("régen minden jobb volt")

2020. okt. 31. 20:31
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

#4.Ez nem állja meg a helyét amit állítasz.

Már hogyne lenne tényező...

Abszolút nem vagyok elfogult a régi zenékkel szemben(hisz. a felsorolt 3 kedvenc is a modern metalzenéhez köthető).

Szimplán arról van szó hogy egy Black Sabbath, meg egy Iron Maiden olyat alkotott ami egyszeri és utánozhatatlan, az már csak hab a tortán hogy ezt az irányt továbbvitték.

Nyilván vissza lehet vezetni de most a heavy metalról beszélünk és az a Black Sabbath albumtól számítható.

Az Iron Maiden pedig még egy szintet lépett azzal hogy a blues-os elemeket szelektálta és a punk-t beleolvasztotta a heavy metalba.

Amúgy meg hallgass meg egy Seventh Son of a Seventh Son vagy egy …And Justice for All albumot, biztos fejlődött ez a zenei stílus?(de most csak vegyük a fent említett bandákat, azért egy Hybrid Theory, meg bármelyik Rammstein albumnak nincs komoly koncepciója, közel sincs olyan magas zenei elmélet mint ezeknél, ez a kettő album a progresszív metal alapját rakta le)

Mellékesen, a zene alapja az eszme, a 70-es és 80-as években ez megvolt, nem véletlenül akkor születtek olyan alkotások amik utánozhatatlanok(Reign in Blood, Among The Living, Number of The Beast stb.)egyszerűen olyan világhangulat volt ami teret engedett ennek a zenei stílusnak, és ez nem hozható vissza.

Végül pedig hogy kicsit megcáfoljam az írásom, most is vannak jó albumok de nyilván nem a mainstream előadóktól, a leírtak nem igazán raktak le nagyon befolyásoló albumot(na jó a Slipknot egyet igen, az első albumok ihlette a Slayer 10. albumát, IOWA pedig tényleg oda lett téve)és szerintem ha objektíven vizsgáljuk meg a dolgot akkor ez a fontos.

Jelenleg talán a Blackwater Park mondható olyan albumnak ami felnő a feljebb leírtakhoz minden téren, ajánlom figyelmedbe ennek a hallgatását is.(szerintem akármelyik Tool/Mastodon/Gojira/Meshuggah album belepasszol)

Bár itt sem érvényesül hogy jobb mint az eredeti, hisz pont azért jók mert egyedit teremtenek meg ismét, abszolút szembe mennek a széllel.

(a feljebbi bandáknak ezzel szemben szépen kitaposott útjuk volt, a Nu-Metal bandáknak a Sepulture, Metallica és a Pantera még a 90-es évek elején)

2020. okt. 31. 21:08
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
Legjobbat egyszerüen nem lehet választani, kinek mi a kedvenc az már más.
2020. okt. 31. 23:57
 7/17 anonim ***** válasza:
25%
A Linkint hagyjuk már, max. olyan szinten voltak mindig is kb. mint a tyúkszaros Limp Bizkit. Agymosott tinik zenéje.
2020. nov. 1. 00:28
 8/17 A kérdező kommentje:

egy slipknot vs rammstein videó kommentszekciója alatt ezt olvastam:

a Rammstein gitár riffjei egyszerűbbek, viszont agresszívabbak, több a melody, a slipknot-é pedig technikásabbak, bonyolultabbak...

2020. nov. 1. 01:26
 9/17 anonim ***** válasza:
50%

A felsoroltak közül a Rammstein, de a többi alt-/nu-metál bandát is szeretem a listáról.

Viccesnek találtam, hogy #7-es azzal kritizálja a Linkin Park-ot, hogy olyan rosszak, mint a Limp Bizkit, mert nekem a HimbiLimbi talán a kedvenc nu-metal bandám (ha az olyan zenekarokat, mint a Tool, meg a Rammstein nem számoljuk nu-metálnak), míg a Linkin Parknak bár egész jók a korai anyagai, valahogy sose húztak be úgy igazán. :D

Kedvenc zenekarom a Cardiacs, és mivel őket valamilyen szinten lehet rockzenének sorolni, ennek a kérdésnek a listán kívül eső részére ők lennének a válaszom. Bár nem értek egyet az első válaszadó által használt kedvenc vs legjobb, objektív vs szubjektív dologgal, ha kéne ilyen megkülönböztetést tennem, a Cardiacs-et akkor is nagyon magasra helyezném, mert egy igazán egyedi, technikailag és koncepcionálisan elképesztően komplex, és végtelenül kreatív, sokoldalú zenekar voltak; ahhoz képest pedig, hogy mennyire underground-ak, meglepően sok olyan zenészre/zenekarra tettek hatást, akik a maguk nemében külön-külön legendásak és nagy hatásúak (pl. Mike Patton (Faith No More, Mr Bungle), Tool, Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Steven Wilson, Radiohead, Napalm Death, stb). De ez inkább másodlagos dolog... Ha valamiért dicsérnem/ajánlanom kell őket, az legyen inkább az, hogy gyakorlatilag egy virtuóz bohóc-zenekarról van szó, akiknek a diszkográfiájában elmélyülni olyan, mint egy lázálom. Barátnőm úgy fogalmazott az első albumukról, hogy "úgy hangzik, mintha a Sex Pistols egy marching band lenne". Nem tudok még egy előadót megnevezni, akinek akár csak közel ennyire erősen keveredne a zenéjében a szórakoztató pop-érzék, a punk attitűd, a letaglózó összetettség, meg a nettó avantgárd elborultság.

További nagy rock/metál kedvenceim még a Кино, a Tool, a The Mayan Factor és a Jute Gyte.

2020. nov. 1. 18:21
 10/17 anonim ***** válasza:
38%
Nincs a listán, de a Beatles, a Rolling Stones és a Doors!
2022. febr. 8. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!