Mi a véleményetek Tony Benett hangjáról és munkásságáról?
Természetesen 90 felett már nem várható el, hogy olyan legyen a hangja mint esetleg egykor volt...
De most ezt összességében kérdezem, a régi hangjáról is.
Mert szerintem is hallgatható, meg semmi gond nincsen vele... De én nem is hallok benne semmi különlegeset sem.
Szerintem még nagyon sok embernek lehet hasonló hangja.
És 2011-ben megjelent a Duets II lemeze, amin többek között olyan hangokkal énekel együtt mint Mariah Carey, Amy Winehouse, Michael Bublé, Josh Groban, Carrie Underwood, Andrea Bocelli, Faith Hill, Aretha Franklin stb.
Akik azért mindenidők legkülönlegesebb, legerősebb, legtöbb oktávval rendelkező hangjai közé tartoznak...
Na meg Lady Gaga is ott van az albumon, mint Tony duett partnere, aki annyira nem rendelkezik komoly hanggal mint az előbbiek, de Tonyhoz képest még Ő is kiemelkedő ebből a szempontból...
Szerintem is egy nagyon szimpatikus és kedves figura ez a Tony Benett, de mitől lett Ő ekkora legenda és hogyan gyűlt össze az a 36 Grammy jelölés, illetve 20db elnyert (!!) Grammy díj?
Egy csomó mindent ugyanúgy énekel, ugyanazokkal a hangsúlyokkal, viszonylag gyenge hangi adottságokkal és rengeteg a feldolgozása, zeneileg sem mondható egy zseninek...
Persze a hangi adottságok nem olyan fontosak, mert ott van mondjuk David Bowie, Paul Simon, vagy David Gilmour, Thom Yorke akik szintén nem tudnak/tudtak annyira nagyon énekelni, de “legalább” zseniális dalszerzők, zenészek.
Ti mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!