Feladjam az "álmom"?
Nagyjából két éve kezdett el egy koncert után nagyon érdekelni a dobolás, el is döntöttem, hogy dobolni fogok. Kb fél éven keresztül csak egy sima gumilapom és dobverőim voltak, azon gyakoroltam. Majd végre megvettem a dobomat (vagy is csak egy részét, mert én akartam összeválogatni az egészet), ennek kb egy éve, és még mindíg csak kb a fele van meg a dobnak. De így is 230 ezer lett eddig beleölve, de még cintányérjaim sincsenek, és egy állvány is hiányzik. Viszont ami jobban zavar, hogy panelban lakunk, szóval a dob mióta megvan csak porosodik a szobámban. És már teljesen a motivációm is elment, kb 3 hónapja szerintem dobverőt sem fogtam a kezemben, ha meg igen, akkor is csak ugyan úgy gumilapon tudok gyakorolni. Próbaterem nincs a közelben, de ha lenne is, akkor is maximum havonta párszor lenne időm/kedvem elmenni gyakorolni. És így rájöttem, hogy ennek semmi értelme, mert egy év alatt szinte semmit nem fejlődtem.
Van emellett még egy hobbim (sport), ami szintén sok pénzbe kerül, és most épp kéne hozzá pénz, mert tervezek befektetni egy új sporteszközbe, és arra gondoltam, hogy ha amúgy sem használtam a dobom soha, akkor inkább eladnék mindent, abbahagynám a dobolást, és a sportra koncentrálnék egyedül. (Vagy később elkezdenék egy olyan hangszeren játszani, amit itthon is tudok használni, például gitár). Vagy inkább tartsam meg a dobot, és várjam hogy mit hoz a jövő?
Eléggé csalódott vagyok, mert tényleg nagyon nagy álmom volt a dobolás, de így ennek szerintem semmi értelme.
Ti mit tennétek?

Ha annyira akarnád, megtalálnád a módját. A pénz sem kifogás, nem muszáj félmilliós hangszeren kezdeni. Az pedig, hogy sport, vagy zene - ha annyira akarnál zenélni, ez a kérdés fel sem merülne.
Úgyhogy inkább ahelyett, hogy kifogásokat keresel, találd ki, mi érdekel igazán. Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!