Mit gondoltok a zenei lopásokról ?
Fejtsd ezt ki bővebben pls.
2020. okt. 4. 04:28
A világon már minden akkordmenetet kitaláltak, milliószám írtak dalokat, a hangok készlete véges. Egyszerűen már nem tudsz olyat írni, ami valamilyen tekintetben ne lenne "lopás".
2020. okt. 4. 09:56
Ja, csak nagyon nem mindegy hogy két számban az a közös, hogy em, am, g, d, ami konkrétan ezermillióhuszonháromféleképpen hangozhat, vagy egy dallam, ami nagyjából egyféleképpen, kis különbségekkel.
2020. okt. 4. 15:49
Ha csak egy-két ötletet lopnak, azzal nincs baj. Ha elismerik a lopást, azzal sincs. Azzal van baj, ha szinte egy egész számot lenyúlnak, vagy egy dallamot egy az egyben ellopnak, és még le is tagadják.
2020. okt. 4. 16:01
Vegyünk egy adott zenei témát, ami mondjuk 8 negyeden keresztül megy.
Ha már több millió dal van, a valószínűség elvei alapján szinte biztos, hogy már valaki azt megírta.
2020. okt. 4. 16:02
Tribute, átdolgozás az oké.
Amikor nem tudnak semmi érdekeset kihozni és kínjukban 1az1ben lopnak valaki tehetséges de kevésbé ismerttől az gáz. Tuti ki is derül, mert az interneten gyorsan híre megy...
Mondjuk van amit kb körbeadnak, és szerintem mind tett hozzá valami egyedit:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
2020. okt. 5. 00:31
Engem csak az bosszant,hogy silány feldolgozásokkal is lehet valaki sztár.
2020. okt. 5. 04:45
8/11 A kérdező kommentje:
1-es, egyébként a Los Kjarkas : Llorando se fue és a Kaoma : Lambada sztorija ihlette a kérdésemet. felháborítónak tartom ezeket és nem értem, miért nem kapnak nagyobb hírverést és büntetést az internet korában.Én az összes nyilvánvaló lopást szankcionálnám, pl. az összes, youtube-on fellelhető Lambada videó alá odaírnám láthható helyre, hogy a dal a Los Kjarkas száma eredetileg.
"nem értem, miért nem kapnak nagyobb hírverést és büntetést az internet korában"
Azért, mert a Los Kjarkas nevű formáció nincs annyira közismert, ergo, nem sokakat érdekel nemzetközi szinten, hiába hangzik ez baromi csúnyán.
Ha megnézed az itthoni Omega - Kanye West botrányt, azért láthatod, hogy volt elég nagy híre az országban. Amerikában? Nem hiszem.
2020. okt. 5. 19:38
10/11 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt nem kell az ismertség fokával összehozni, hiszen függetelnül attól, mennyire ismert vagy ismeretlen a meglopott fél, szankcinálni kellene nemzetközi szinten , és nyugodtan oda lehetne írni minden youtube videó alá, hogy ki az eredeti szerző.
Kapcsolódó kérdések: