Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik a jobb dobfelvételhez?

Melyik a jobb dobfelvételhez?

Figyelt kérdés
Dobfelvételhez (demo felvételhez) melyik a jobb? Egy jo minőségü usb csatlakozóval ellátott keverőpult vagy egy szintén jo minőségű hangkártya
2020. aug. 4. 12:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Dobot még nem vettem fel így, de gitárt, éneket már igen mindkét módszerrel és nekem a hangkártya volt a meggyőzőbb.
2020. aug. 4. 12:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Stúdióhangkártyákon lehet annyi bemenet, hogy jó legyen. De egy keverő + stúdió hangkártya általában jobb. De demohoz az usb-s keverő is elég lesz, a végleges anyag felvételekor gondolom úgyis elmész stúdióba, akkor fölösleges túl drága cuccokba beruházni.
2020. aug. 4. 12:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazábol elösször demo anyagot szeretnék felvenni de nagyon foglalkoztat a gondolat hogy saját magamnak vegyem fel azt az anyagot amit utánna a studiónak küldök mixelésre és masterelésre. Azért gondoltam elösször a mixer-re mert nagy dobszettem van és nézegettem rengeteg videot felvételekröl ahol ekkora dobszett van és ott legalább 14 mikrofonal rögzitettek (mixeren ugye dupla ennyi input is lehet)
2020. aug. 4. 12:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A dob felvétele költséges móka, ehető skiccben gondolkodj otthoni keretek közt, mert évekig megéri fizetni a stúdióórákat, akkora a különbség. Náluk a helyiség is finomhangolt, komoly mikrofonkészletük van és tudják, hova mi felel meg, a fontosabb sávokra legendás vasakat szúrnak neked, és olyan konverterekbe mész, amiből egy sávra se szívesen költenéd el a teljes mostani büdzsédet, meg még egy kicsit.

A legolcsóbb soksávos hangkártyával közelebb juthatsz a jóhoz, de tudnod kell bánni az alapzajjal. Demónál ha nem megy nagyon az élvezhetőség ellen a minőség, és bőven élvezhető maga a zene, akkor senki se küld vásárolni, hogy légyszi most autó helyett cseréld le a bosszantó kompromisszumok ellenére is teljesen használható felvételi láncokat.

2020. aug. 7. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!