Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A K-pop miért népszerűbb,...

A K-pop miért népszerűbb, ismertebb, mint a J-pop?

Figyelt kérdés
Vagy J-rock.

2020. aug. 2. 18:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem az elsődleges oka, hogy jobb zenét tolnak a kpop-ban. És most nehogy azt higyjétek, hogy nem ismerem a Jpop-ot, meg h nem szeretem, mert előbb voltam jpop-os mint kpop-os. Viszont egy tény, hogy a kpop a nyugatiak számára sokkal befogadhatóbb, meg szerintem profibb is. Nagyon rámentek a profizmusra, sokszor sokkal jobbak mint az amcsi klippek. Míg Ázsiában ez az iparág most jön föl, addig nyugaton már elkezdett hanyatlani.

De ez persze személyes vélemény, de van szerencsém úgy beszélni a kpopról meg a jpopról h mindkettőt ismerem.

2020. aug. 9. 05:37
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Kár lenne mesezenét hallgatni, ha ott a csoda, ahol az is mese, hogy zene.
2020. aug. 9. 17:40
 13/16 A kérdező kommentje:

12-es kifejtenéd, mire gondolsz a mesezene alatt?

11-es, szerintem ízlések és pofonok.

A többieknek, kérlek, ne veszekedjetek a kérdésem alatt!

2020. aug. 10. 08:44
 14/16 anonim ***** válasza:
84%

A japán zenepiac az amerikai után a második legnagyobb a világon. Ennek köszönhetően nem szorulnak rá, hogy külföldi országokban is népszerűsítsék a zenéjüket. Ezzel szemben a koreai piac kicsi, ők már évtizedek óta próbálnak betörni más piacokra, első sorban Japánba és Kínába, de persze Amerika a nagy álom, hiszen ott van a sok pénz. Szóval ők kifejezetten promózzák a csapataikat a külföldi országok felé. A japánok nemhogy nem teszik ezt, de még akadályozzák is sokszor a saját zenéjüknek a terjedését azzal, hogy pl. az interneten sokszor le vannak blokkolva a videoklipek, hogy csak Japán IP címről lehessen elérni. Komolyabban veszik az internetes kalózkodást is. A rajongók sokszor hiába osztanak meg új dalokat, klippeket egymással, mert a tulajdonos cég letilthatja. Korea nem igazán foglalkozik ezzel, így aztán gyorsan nő a rajongók száma, hiszen minden új megjelenés gyakorlatilag percekkel később már ingyen elérhető a neten és utána sem nagyon törlik le.

Valamit az is biztos közrejátszik, amit fentebb említett valaki, hogy a kpop zeneileg közelebb áll a nyugati zenéhez, mint a jpop. Rengeteg európai és amerikai zeneszerzővel dolgoznak együtt, ezért a hangzásvilág nyugatiasabb. Ráadásul az elmúlt években a látványvilág is sokat változott. Előtte nagyon népszerűek voltak például a lány csapatoknál a rózsaszín, fidres-fodros, cuki-muki "animelány" stílus, mint ami Japánban is népszerű. Az utóbbi években viszont inkább a belevaló, vagány csaj imidzset nyomják, ami a nyugatiaknak sokkal inkább tetszik és befogadhatóbb is számunkra.

2020. aug. 10. 09:57
 15/16 anonim ***** válasza:
62%

14-es viszont tényleg qurva igaz hogy a japánok nem promozzak agyon a dolgokaikat mig a kpop igen egyrészt igen japan tud egyedül is boldogulni de a kpop nem igazán tud... általában a külföldiek a bevételek 30-40%-át állják ami nem tűnik soknak de pont emiatt éri meg a cégnek

Nézzünk meg a bts-t a Persona albumot

Koreai eladás; 3.718.230 db

Nemzetközi; 1.498.529 db

Ez a 40%-a a koreai eladásnak!

2020. aug. 10. 10:30
 16/16 anonim ***** válasza:
42%

15-ös, a japánok nincs szükségük nemzetközi promózásra, mert így is elég népszerű a zenéjük.

11-es, szerinted jobb a kpop, szerintem viszont inkább túlságosan is mainstream és mesterkélt. Szinte az összes fiú/lánycsapat ugyanúgy néz ki, a zenéik is tök egyformák. Semmi egyediség nincs sajnos bennük. A jpop-ban még mindig tudnak egyedi zenéket alkotni, egyedi bandákat kitermelni, holott főleg hazai piacra dolgoznak a saját rajongóiknak.

2020. aug. 10. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!