Hogy lehetett Lagzi Lajcsi és Bódi Guszti ilyen népszerű?
1999 december 31 -ét írunk. Európa készük az utóbbi 1000 év legfontosabb szilveszteri bulijára. Ez a pillanat egyben egyértelműen klasszikus trance csúcspontja is. Már csak 10 perc van hátra éjfélig, amikor a Bbc radio 1 -en beteszik a Cequenza Cequenza című számát. Sokan akkor hallották először.
Ezzel egyidőben 88000 magyar Lagzi Lajcsi eddigi legnagyobb rendezvényét figyeli .
Hát megkerestem ezt a nótát...
Nem tudom mennyire ismered mondjuk Bachot, de pl az ő mesterműveihez hasonlítani ezt a tucimuci izét, kicsit meredek.
Nem az én műfajom ez az irányzat, aki szereti hallgassa. Számomra a Zenét hangszere(ke)n játsszák, és zenészek. De persze elfogadom hogy van akinek meg az tetszik ha valaki megnyomja a "space"-t és indul a tucc tucc tucc meg egy kis bi bi bipp....és kész a dal. Számomra ez kb Bódiguszti szint, Lagzilajcsihoz már nem hasonlítanám, mert ő legalább tud hangszeren játszani.
Minden zenét hangszeren játszanak, csak ahogy mindenhol máshol is, itt is megvolt az a fajta fejlődés, hogy először mechanikusak voltak a hangszerek, majd jött az analóg, majd az utóbbi 20 évben a digitális.
Az ehhez hasonló érvelést a trance ellen akkor tudom elfogadni, ha arra gondolsz, hogy számodra a zenét mechanikus hangszeren játszák.
Rockerektől viszont ez nem elfogadható érvelés, mivel a klasszikus trance számok a rockhoz hasonlóan analóg elektronikus hangszerekkel készültek a 90es években zenészek által, tehát gyakorlatilag ebből a szempontból a rock -al egy szinten van.
Nem érvelek semmi ellen, felőlem megfér az a stílus is. Mint írtam, kinek tetszik hát hallgassa.
Nem, egy zeneszerkesztő szoftver nem hangszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!