Eminem kimondhatja az N-betűs szót?
Azon agyaltam, hogy ő is a gettóból indult, rapper, gyakorlatilag belül ő is "fekete" és habár külön jó, hogy ő képes megírni egy normális rap dalt a szó használata nélkül, de vajon használhatja-e a szót, vagy őt is megbotozzák érte?
Szóval igen, this is big brain time, várom a KÚLTÚRÁLT véleményeket/ötleteket/lehetséges megfejtéseket! :)

Szerintem nem, hiába nő fel valaki olyan körülmények között, ettől még nem lesz fekete. Bár már hallottam olyat aki szerint annyit tett a hip hop kultúráért hogy mondhatná nyugodtan. De véleményem szerint ez nem így működik, és biztosan felháborodást váltana ki.
"külön jó, hogy ő képes megírni egy normális rap dalt a szó használata nélkül"
Lehet csak én értettem félre amit mondasz, de a szó használatában alapvetően semmi negatív nincsen. Ha valaki esetleg kritizálja a hip hopot annak nem igazán van fogalma a dolgokról. A feketék körében ez a nyelvhasználat teljesen elfogadott része, csak azoknak jön le ez primitívként akik nincsenek ezzel tisztában.

Nyilván a fekete társadalom sem egységes ebben a kérdésben gondolom.
Van az a szélsőség, aki szerint az egész szónak semmi értelme, bárki használhatja, és van az a szélsőség is, akik szerint senki nem használhatja a feketéken kívül.
Nincs erre a kérdésre egységes válasz. Van aki tiszteli Eminemet gondolom annyira, elismeri annyira, hogy "megengedi", hogy használhassa ezt a szót, de van, aki agyonlőné őt ugyanezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!