Olcsó kombó metálra?
Igen, a Boss Katanán valóban visszavehető a teljesítmény, de mi a francnak 50 vagy 100 wattos cuccot ajánlani otthonra, szobazenélésre? Ha nem fellépés a cél, felesleges 100 wattos erősítőt venni ha otthon úgyis 0,5 watton használod...márpedig a kérdésben világosan le van írva hogy OTTHONRA,SZOBÁBA.
A joyo zombie ha jól tudom csak egy erősítő fej, amihez kelleni fog majd még hangszóró vagy hangláda. A kérdező ez ügyben is érthetően leírta hogy KOMBÓ érdekli...
Szóval még mindig nem értem hogy mit nem értesz :)
Kérdésre még: Marshall MG20, Orange PPC108, Line6 Spider V20. Egy boss torzítópedállal ezek mind megfelelőek otthonra és árban sem vészesek.
@Waff: Hogy mi a francnak egy 50 wattos cuccot ajánlani, ami kapcsolható 0.5, 25 és 50 között szobazenélésre? Felhasználhatóság/sokoldalúság/multifunkcionalitás, stb... Mert mondjuk mi van, ha megunja a szobazenélést és szeretne majd zenekarral is próbálni? Vagy fellépni valamikor? Akkor cserélhet le mindent, vagy vehet a szobaőrjöngője mellé egy koncertcájgot is. A BOSS Katanát nyugodtan használhatja otthon is, próbán is, fellépésre is. Ugyanígy a Peavey Banditet is. Hol volt szó amúgy 100 wattról? Nem kell egyből túloznod, attól nem lesz valid az érvelésed. A Peavey Bandit is önmagában csak 80 watt (external speakerre kötve ugyan tud 100-at), de (mint már mondtam) ez egy tranyós kombó, amit nem kell üvöltetni ahhoz, hogy jól szóljon.
A Joyo Zombie tényleg "csak" egy félcsöves erősítő, amihez természetesen szükség van egy gitárládára, tehát nem kombó, de ezt le is írtam. Tény, hogy nem kombó, viszont kis méretéből és teljesítményéből adódóan gyakorlatilag ugyanazt a funkciót látja el, mint egy kis szobaőrjöngő kombó. Cserébe viszont ismét ott van a multifunkcionalitás és a praktikum: ha veszel egy kombót, és esetleg idővel váltanál valami másik hangzásra, szeretnél mást is kipróbálni, akkor (a legtöbb esetben) meg vagy lőve. Viszont egy (hasonló árú vagy egy kicsit drágább) fej+láda kombinációval ezernyi lehetőséged lesz később, hogy kísérletezz a hangzásoddal. Ha idővel megunod a Joyo Zombiet, akkor eladod, és veszel mondjuk egy Peavey 6505MH-t, vagy egy Piranhát, vagy bármilyen más lunchbox erősítőfejet. Egy kombóval ezt nem tudod megjátszani.
Amúgy meg metál hangzást keresünk. Nos... Az általam felvázolt megoldások mindegyikéből ki tudsz tekerni tisztességes metál hangzást. De azt speciel megnézném, ahogy egy MG-ből vagy egy Line6-ből kitekersz egy valamirevaló metál soundot. Orange PPC108-cal amúgy mit akarsz? Az csak egy gitárláda, nem kombó... Valszeg a Crush szériára gondoltál, de annak sincs köze a metálhoz... Ebbe meg már nem is igazán akartam belemenni (mert a hangzás az ízlés dolga, ízlésről meg ugye nem érdemes vitatkozni), de a Blackstartól meg a jóistenke mentsen meg mindenkit... :) Ezeket meg aztán boostolhatod bármilyen BOSS pedállal, sok szerencsét hozzá... :)
Azt még hozzáfűzném, hogy ugyan meg lehet oldani, hogy egy kombó hangszórójára rá tudj később kötni más erősítőt is, de ezt a legtöbb esetben a gyártó nem teszi lehetővé (nem véletlenül), tehát ez általában csak "házibarkáccsal" kivitelezhető. Ahhoz viszont szükséged lesz forrasztópákára, ónra, hangfalkábelre, csatlakozókra, aljzatokra és némi műszaki érzékre. :)
A másik, hogy én egy 60 wattos előfokcsöves kombót használok szobában (100 wattos lökővel) és senkit nem zavar, ha halkan játszok rajta, még éjszaka sem.
És a fülhallgatós/hangkártyás/multieffektes megoldások még amúgy szóba sem kerültek...
Szerintem kicsit túl liheged ezt, minden rosszindulat nélkül.
A kérdező világosan leírta hogy mit szeretne, és azt jó ár/érték arányban. Nyilván ha 80 vagy 100 wattos cuccot szeretne akkor olyan kérdést ír ki.
"Mert mi van ha később mást akar..."... hát igen...akkor jó lesz az 50 vagy 100 wattos katana...de "mivan ha" rájön hogy a tranyóstól jobban tetszik a csöves cucc hangja és az kell...
Szóval ezzel a "mi van ha..." érveléssel akár ajánlhatunk neki egy Marshall JCM 800at is, 4x ládával...vagy egy Kempert 6-700 ezerért...ezeken is vissza lehet venni a teljesítményt...szóval a logikádat követve akkor én a JCM 800at ajánlom, 4x ládával. Kicsit több mint fél milla a cucc...de mi van ha később majd ilyen kell...
Igen, mikor a vitapartnereim kifogynak az érvekből, általában mindig azzal próbálják lezárni a témát, hogy ÉN "túllihegem". Mindezt mondom ugyebár minden rosszindulat nélkül, ahogy te is nyitottad a beszélgetést ("ezen mit nem értettél?")...
A Katana kerül 50k-ba. A Peavey Bandit kerül 50k-ba. Egy Joyo Zombie+HB láda kerül, 80-100k-ba (beszerzéstől függően értelemszerűen)... Cserébe ezeket használhatja bárhol (otthon, próbán, koncerten). Egy JCM800 és a hozzá való láda kerül (most a hasamra ütök) kb. 500k-ba, és gyakorlatilag csak koncerten tudod kihasználni... Ezért nem is ajánlottam ilyesmit. Felhasználhatóságról, funkcionalitásról, praktikumról beszéltem... TE miről beszélsz??? Te nem az ÉN logikámat, hanem a sajátodét követve érvelsz, amiben viszont semmi összefüggést, értelmet nem tudok (illetve tudnék, de már fárasztó) követni... Minden rosszindulat nélkül...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!