Mi az, ami miatt nem szeretitek a klasszikus zenét?
Nem tudok számodra haznos választ adni, mert szeretem a klasszikus zenét (is)
Ha már azt írtad, hogy mindenféle válaszra kíváncsi vagy. ;)
Én szeretem.
De nem hiszem, hogy aki nem szereti, az tudna rá valódi okot mondani. Egyszerűen ilyen az ízlése. Kb. ez olyan, mintha meg kéne indokolnom, hogy miért nem szeretem a tökfőzeléket? Nyilván kitalálhatnék "magyarázatot", de az csak belemagyarázás lenne. Egyszerűen azért, mert nem szeretem.
Ízlésen sosem érdemes vitázni.
De azért leírom a szubjektív véleményem:
- Nincs vokál, számomra épp ugyan olyan fontos mint a hangszer.
- Nincs meg az az energia ami engem feldob, hiányos számomra az az érzelemkifejezés, nincs meg az az életérzés ami aktuális éppen.(utóbbi egyszerű, teljesen más nézetek és kor, nem tudok azonosulni)
De ennél többet nem tudok érni, az hogy igényes-e engem hidegen hagy.
Nem mellesleg progresszív metalt hallgatok általában, ami jóval komplexebb is, de mindenképpen nagy hatást gyakorolt rá a klasszikus zene.
Szóval nem vitatom jelentőségét, de ha nem szeretem nem erőltetem.(fölig ha van modern megfelelője is, mai nézettel, energiával, vokállal stb. minden ami kell nekem)
Számomra semleges a komolyzene, ha megy, nem zavar, szépnek találom, de úgy nem szeretem, mint ahogy az általam preferált műfajokat.
Számomra a komolyzene azért nyújt kevesebb szórakozást a könnyűzenénél, mert túl egyértelmű, és tágyilagos. "Csak" szép. Azért írom idézőjelbe, mert természetesen ugyanúgy érzelmeket közöl, vált ki, és hatással van az emberre, tehát nyilván nem mondható, hogy üres. Viszont az az extra, az a "geg", csavar, különlegesség, meghökkentőség, szarkazmus, jól elhelyezett disszonancia, szokatlanság, szabályokkal való szembemenés, és még sorolhatnám, nem igen van benne, amiket rengeteg könnyűzebei műfajban meg lehet találni, persze jellemzően nem a legmainstreamebb oldalról.
Szamomra a komolyzenének megvan a maga helye, pl hátérzenének...egy szép étteremben. De ez csak én vagyok, megértem, ha valaki pont az ellekezőjét gondolja.
"Viszont az az extra, az a "geg", csavar, különlegesség, meghökkentőség, szarkazmus, jól elhelyezett disszonancia, szokatlanság, szabályokkal való szembemenés, és még sorolhatnám, nem igen van benne"
Érdemes lenne Wagnert, Richard Strausst és a 20. század komolyzenéjét megismerned, meglepődnél nagyon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!