Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi az, ami miatt nem szeretite...

Mi az, ami miatt nem szeretitek a klasszikus zenét?

Figyelt kérdés
Mindenféle válaszra kíváncsi vagyok, de lehetőleg ne adjatok egy szavas feleleteket (pl.: "uncsi"). Bármi is a véleményetek, légyszi, kicsit fejtsétek ki :)

2020. júl. 15. 00:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok számodra haznos választ adni, mert szeretem a klasszikus zenét (is)

Ha már azt írtad, hogy mindenféle válaszra kíváncsi vagy. ;)

2020. júl. 15. 00:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Már óvodás koromban is könnyűzenét hallgattam, 6 évesen saját kazettáim voltak a rádióból felvett számokkal. Ez a stílus ivódott belém, a komolyzenét sosem szerettem. Az operán konkrétan elröhögtem magam, amikor meghallottam egy 110 kilós pasast áriázni. A klasszikus zenéhez kb. annyi közöm volt, hogy a zenélős óráim játszottak efféle dallamokat, vagy reklámokban hallottam belőlük egy-egy részletet. Persze, mindig is tisztában voltam vele, hogy a klasszikus zene jóval kidolgozottabb, bonyolultabb, nehezebb és mindenképpen kiván némi intellektuális szintet. Sokszor próbálkoztam vele, hogy beleásom magam a műfajba (jártam az Operában, voltam hangversenyeken), de sosem tudott igazán magával ragadni. Odáig azért eljutottam, hogy az igazi klasszikusok (Beethoven, Vivaldi, Mozart, Schubert, stb.) legismertebb műveit ismerem és ezek tetszenek is, de a zenehallgatásaim 98%-át így is a könnyűzenék teszik ki.
2020. júl. 15. 00:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem.

De nem hiszem, hogy aki nem szereti, az tudna rá valódi okot mondani. Egyszerűen ilyen az ízlése. Kb. ez olyan, mintha meg kéne indokolnom, hogy miért nem szeretem a tökfőzeléket? Nyilván kitalálhatnék "magyarázatot", de az csak belemagyarázás lenne. Egyszerűen azért, mert nem szeretem.

2020. júl. 15. 00:32
 4/11 brianmateee ***** válasza:
75%
Én is szeretem, gyerekkoromban is sokat kaptam belőle, bár inkább klasszikus és progresszív 70-es évekbeli rockot hallgatok, de egyáltalán nem utasítom el a klasszikus zenét. Bár a 70-es évekbeli rock sokszor táplálkozik a komolyzenéből meg a jazzből is. Akik azt mondják, hogy nem szeretik, azok szerintem nem is hallgathattak még úgy 2 percnél tovább bármilyen klasszikus zenei darabot, csak mert nem menő.
2020. júl. 15. 11:10
 5/11 anonim ***** válasza:

Ízlésen sosem érdemes vitázni.

De azért leírom a szubjektív véleményem:

- Nincs vokál, számomra épp ugyan olyan fontos mint a hangszer.

- Nincs meg az az energia ami engem feldob, hiányos számomra az az érzelemkifejezés, nincs meg az az életérzés ami aktuális éppen.(utóbbi egyszerű, teljesen más nézetek és kor, nem tudok azonosulni)

De ennél többet nem tudok érni, az hogy igényes-e engem hidegen hagy.

Nem mellesleg progresszív metalt hallgatok általában, ami jóval komplexebb is, de mindenképpen nagy hatást gyakorolt rá a klasszikus zene.

Szóval nem vitatom jelentőségét, de ha nem szeretem nem erőltetem.(fölig ha van modern megfelelője is, mai nézettel, energiával, vokállal stb. minden ami kell nekem)

2020. júl. 15. 18:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Számomra semleges a komolyzene, ha megy, nem zavar, szépnek találom, de úgy nem szeretem, mint ahogy az általam preferált műfajokat.

Számomra a komolyzene azért nyújt kevesebb szórakozást a könnyűzenénél, mert túl egyértelmű, és tágyilagos. "Csak" szép. Azért írom idézőjelbe, mert természetesen ugyanúgy érzelmeket közöl, vált ki, és hatással van az emberre, tehát nyilván nem mondható, hogy üres. Viszont az az extra, az a "geg", csavar, különlegesség, meghökkentőség, szarkazmus, jól elhelyezett disszonancia, szokatlanság, szabályokkal való szembemenés, és még sorolhatnám, nem igen van benne, amiket rengeteg könnyűzebei műfajban meg lehet találni, persze jellemzően nem a legmainstreamebb oldalról.

Szamomra a komolyzenének megvan a maga helye, pl hátérzenének...egy szép étteremben. De ez csak én vagyok, megértem, ha valaki pont az ellekezőjét gondolja.

2020. júl. 18. 17:15
 7/11 anonim ***** válasza:

"Viszont az az extra, az a "geg", csavar, különlegesség, meghökkentőség, szarkazmus, jól elhelyezett disszonancia, szokatlanság, szabályokkal való szembemenés, és még sorolhatnám, nem igen van benne"

Érdemes lenne Wagnert, Richard Strausst és a 20. század komolyzenéjét megismerned, meglepődnél nagyon :)

2020. aug. 1. 00:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Értem, mire célzol, de akkor pontosítok úgy, hogy "geg" alatt tényleg olyan dolgokat értettem, amik nem találhatók meg a komolyzenében. Persze meghallgatom, amit irtál, kíváncsi vagyok. :)
2020. aug. 1. 03:52
 9/11 A kérdező kommentje:
Erről a gegről eszembe jutott, hogy Bernsteint és Gershwint ajánlanám. A jazzből merítkeztek mindketten, Bernstein meg többek között elég híres a Porgy és Bess c. jazzoperájáról. Szerintem elég menő.
2020. aug. 2. 10:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Gershwin a Porgy, egyebkent igy van :)
2020. aug. 3. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!