Van "népszerűtlen" véleményetek (angolul unpopular opinions, ez a formátum eléggé népszerű yt-n) a koreai zenével, vagy bizonyos előadókkal kapcsolatosan kizárólag zenei szempontból megközelítve?
Kezdem én. Nem tudom, hogy ezt a gondolatot mennyire ossza más is, de eddig nem sok embert láttam aki így vélekedik: Twice Dahyun rappelését nem kéne erőltetniük, nagyon gyengének gondolom. Az éneklése viszont nagyon szép.
Kérném a műfaj és a kultúra utálóit, hogy ezt a topikot most hagyják ki, ezt azok felé szánom inkább akik azért foglalkoznak ezekkel mert érdeklik és szeretik őket.
Jöhet minden amiről azt gondoljátok, hogy a többség nem így vallja.
Ez nem tudom mennyire unpopular opinion vagymi,de szerintem a Blackpink fel van hypeolva,de már túlságosan.
Sokkal tehetségesebb bandák/szóló énekesek vannak akik legalább ennyi figyelmet érdemelnének,mint amennyit a bp kap az utóbbi időben
Egy blinket sem akarok magamra haragitani,de a lányok egyszerűen soha nem mutatnak újat,ahhoz képest hogy egy évben max 1x van cb.
Mindig a szokásos pörgős számok, dalszövegeknek kb semmi mondanivalója és értelme.
És egyszerűen nem értem miért vannak ennyire felkapva, holott csak akkor “nagy számok” ha comeback van, aztán hirtelen mindenki elfelejti őket és egy évre “lecseng” a banda, semmit nem hallani róluk kb.
Valaki pedig ott irta hogy a skz túl hajszolja magát,ohm..minden banda túl hajszolja magát, próbálják a legtöbbet kihozni magukból, ugyanúgy az Ateez,a BTS,az Everglow,a Got7,TXT stb stb mert azért na,mutatni is kell valamit és valami munkájuk azért van benne.
+ Szerintem a Blackpinkes lányokat nem a hű de nagy tehetségük miatt követik ennyien például yt-n, szimplán csak azért mert a számaiknak jó a hangzása,ennyi🤷🏻♀️
Végig hallgattam mert Nem mondok ugy véleményt hogy nem is nézem meg az aktuális dolgot!
“Drága 12-es” a vokál nem azt jelenti hogy minél hangosabban minél magasabban... az a fél illetve 1 oktáv főként a nőknél nagyon egyszerű... tény az első az nem volt rossz! De hozzá teszem hogy autotune valamint a már kikevert hanggal csinálják... ez a probléma hogy kb sosem lehet hallani őket énekelni mikrofon illetve studio cucc nélkül... a koncert az meg playback max fél playback aztotunnal... szívesen meg nézem hogy egy Freddy mercury vagy egy michael Jackson számot hogy énekelnek el... esetleg egy Bruno Mars “when i was your man” dalt vagy egy céline dion számot... persze playback és autotune nélkül...
amúgy mellékesen... némelyik hang még Mindig nem volt tökéletes kisebb nagyobb bakik vannak benne... tudom én hogy a legtöbb pop zenét kedvelő embernek nincs érzéke a zenéhez... de akkor nem kell fassságokat beszélni hogy milyen tökéletes énekesek! Mert nem azok nagyon sok hiba szokott lenni már a kész klippekbe és úgy hogy sarrá retusálják a hangokat...!
A high note meg nem arról szól hogy fel viszünk valahova magasba azt Jóvan... egy bizonyos hangon kell tartani végig!
És Itt nincs Szó kpop utálatról hanem szakmai hozzá értésről van szó...
Keresgéltem pár without autotune videót... nem találtam... tudod miért? Mert az a gond hogy az autotunet ugyan úgy használni tudják élőben a mikrofonnal... de érdekes egy videót sem találtam ahol csak simán minden cucc nélkül énekelnének... vagy ha igen (radio műsor) akkor az rèm gyenge...
Sajnos a lány bandákhoz nem nagyon tudok hozzá szólni bár a Blackpinknek valóvan erősebb a rapline-ja mint a Vocalline, Sumnit pedig mindenki csak a gashina miatt ismeri pedig a 4 hour era sokkal erősebb volt. A TxT-ben van fantázia de valaki már említette hogy semmi konkrét koncepciójuk nincs csak cuki tinifiúk. Ami igaz is mert tényleg csakcuki tinifiúk és a BigHit elszúrta h nem talált ki nekik egy stílust amiből kiindulhattak volna. A JYP lány zenekarairól konkrétan fogalmam sincs azt hiszem onnan csak Hyunát tudom megemlíteni. Viszont tényleg a Stray Kids meg a Day6 iszonyat unpopilar amit nem értek mert nagyon jó zenét csinálnak (Nem témába vágó de megjegyzésnek beszúrom: ARMY vagyok és imádom a fiúkat mind emberileg mint előadóként és tényleg rohadt tehetségek mind táncban mind ének/rap téren, de a Stray Kids látványilag összeszedettebb és nagyon nagyon erősek a színpadon minden téren szóval már csak ezért sem értem hogy miért alulértékeltek)
És mint unpopular group megemlíteném a The Rose-t a Nu'est-et és a MCND-t is. Szomorú hogy nem jut nekik nagy figyelem pedig nagyon sok számuk bop
Kedves kérdező, abban egyetértek, hogy nem Dahyun a legjobb kpop rapper, viszont nagyon cuki amit csinál és sztem ezért csinálják, vagy lehet, hogy a többi még gyengébb. Chaeyoung is gyenge szerinted? Vagy ő jobban a stílusod? Mondjuk nem a rap a Twice erőssége, hanem a tagok karaktere és hogy vannak kifejezetten jó táncosaik. Szerintem rap tekintetében akik jók, azok Moonbyul, Soyeon, LE, CL és sztem Ryujin is jó. Persze ez csak az én véleményem. A másik, hogy pl a Blackpinknél én jobban szeretem ha Lisa rappel, mint ha Jennie. Jennie-t kicsit úgy érzem, hogy túl van hypolva ilyen téren. Tényleg szép, meg tök egyedi arca van, meg a stílusa sem átlagos, de sztem annyira nem nagy szám mint amekkora hype veszi körül.
Vokál tekintetében igenis vannak kiemelkedőek. Nem sok de van azért pár. Ilyen mennyiségben nem is lehet jó hangú énekeseket bemutatni. Aki meg azt állítja, hogy a kpopban nincs jó énekes (tény, hogy nem sok)az téved. Mert ezzel gyakorlatilag kijelenti, hogy a koreaiak mind tehetségtelenek az éneklésben. Ugyanúgy előfordul ott is kimagasló tehetség mint bárhol máshol.
A másik kritika amit már sok más embertől is hallottam az az, hogy túlságosan próbálnak megfelelni a nyugati standardeknek, és ez sztem tönkreteszi a kpop-ot.
Visszatérve kicsit a Twicehoz, én Once vagyok a debütálásuk óta, abszolút az ult groupom, de elismerem, hogy nem a legjobb hangú csapat és valóban rap-ben sem ők az elsők. Én elsősorban a tagokat szerettem meg még a Sixteen alatt és történhet bármi, nekem mindig ők lesznek az elsők. A Mamamoo-t meg azért szeretem mert jó zenéik vannak, jó hangjuk van és náluk is megfognak a tagok vmiért.
Kedves 13-as nagyon szívesen küldök neked, olyat ahol pl Solji mikrofon meg stúdiómunka nélkül énekel. Nem hozzá nem értők, hanem énektanárok nyilatoztak róla igen pozitívan. Szerintem jobban értenek hozzá mint te. És ne Freddie Mercuryhoz vagy Michael Jacksonhoz hasonlítsd, mert 1 már egyik sem él, 2 ők tényleg kimagaslóan nagy tehetségek voltak, akikből néhány születik egy évszázadban. Ez nem azt jelenti, hogy rajtuk kívül nincsenek jó énekesek.
https://www.youtube.com/watch?v=BaK1qGI1hbI
Itt van az említett link. Azért sztem nézd végig, például a végén amikor vacsora közben egy kanálba énekel, ott nehéz lesz az autotune-ra és az utólagos stúdiómunkákra hivatkoznod bár neked lehet, hogy így is sikerül xd
18as vagyok. Még annyit hozzáfűznék, hogy nem tudom milyen fél meg 1 oktávról beszélsz? 3-4 oktávokat énekelnek ki. Ezt nem én találtam ki ezek a hivatalos adatok.
Solji, Ailee, Wendy, Eunji, Luna stb.
Sajnos a férfi részről nem tudok felhozni, őket kevésbé ismerem, de ott is nyilván van legalább 10 nagyon jó énekes.
17 egyet értek veled azonban annyit hozzátennék hogy meg merem kockáztatni hogy kpop közül nincs kimagasló énekes azaz nem a koreai emberekből mert nyilván van hanem csak a kpop-ban valószínűleg Aki tenyleg nagyon jol énekel Az nem kpop idol lesz hanem simán solo Énekes de ha megnézed a solo énekesek azért nem rosszak! Sőt van 1-2 igazán jó pl az idősebb korosztály 30-50
18 enek tanárok nyilatkozhatnak róla nagyon sok ének tanárt lattam és hallottam akik szinte alig értettek is valamihez valamint itt nem azon van a hangsúly hogy nem tudnak úgy énekelni mint mercury hanem hogy a sok gyökér fan az ô nevükhôz akarják tenni az ilyen C kategóriás énekeseket! Mert nem jobbak mint C kategori max a legjobbak ilyen B kategóriásak
És hiszed vagy sem jobban értek hozzá mint a legtöbb ember ez tehetség amivel születni kell ezt nem lehet megtanulni! Ezt vagy hallod vagy nem ilyen egyszerű aki mást mond na az te Alex nem ért hozzá! Ez nem matek vagy egy másik nyelv ez tényleg olyan dolog hogy van vagy nincs mindjárt meg hallgatom amugy
Tudtommal ailee köztük a legjobb tény nem rossz és csak 3-at tud ki énekelni csak szólok ez elég átlagos a női enekeseknél... vannak igazi tehetséges énekesek akik ki tudnak énekelni 6-7 oktávot is... őszintén nem velük van a legnagyobb baj hanem veletek őrült fanokkal akik nagy nevekkel dobálóznak meg ugy csinálnak mintha ezek a kis C-B kategóriás “énekesek” inkabb idolok a világ legtehetségesebb művészei lennének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!