Hogyan lettél k-pop fan?
Ez a kérdés értelemszerűen a k-pop rajongókhoz szól, tehát ha nem vagy az, akkor légyszi ne kommenteld ide, hogy "nem lettem az" vagy "Az meg mi?", hogyha pedig esetleg ellenszenvvel viseltetsz a koreai populáris zene iránt, kérlek a békesség kedvéért ezúttal tartsd magadban a véleményed. :)
Tehát k-popperek, hogyan és mikor ismerkedtetek meg a k-poppal? Mi volt az első dal, amit hallottál? Melyik banda/szólós volt az első, akiket/akit megszerettél?

2016. Nyarán a Blackpinkel, és nagyjából egy évvel ezelőttig tartotta nagy rajongás. :DD Nem azt mondom, még mindig van egy-két Blackpink/kpop szám amit szívesen hallgatok, illetve egyáltalán nem vagyok elutasító vagy lenéző ezzel kapcsolatban, de azért már nem rajongok ilyen dolgokért, illetve idő közben komolyabb műfajokkal is megismerkedtem.
Szóval nekem mindenképpen egy szép emlkékként fog megmaradni, de azért nyilván örülök neki, hogy kinőttem belőle. :DD

Anno (azt hiszem 2009ben) a Csillag Születikben volt a Bad Boyz nevű tánccsapat, jó zenékre táncoltak, utána néztem mik voltak azok - ekkor találkoztam először a koreai zenével.
DBSK Wrong Number volt az első, amit teljes hosszában hallottam, aztán a BigBang Haru Haru - belém égett a 2 élmény 😅 Azóta 98%-ban koreait hallgatok (így 2gyerekes anyaként is 30-on felül - ha gáz ha nem)

Viccen kívül, az első, amit hallottam az a PSY Gangnam Style volt. Anno, még általános iskolás gyerekként az osztálytársaim az őrületbe kergettek vele mindenkit. 😂😅 Meg szerintem a fél világnak elege lett belőle rövid idő alatt.
Aztán pár év kihagyással, 2019 elején belefutottam a Blackpinkbe, majd a Twice-ba. Őszintén megmondom, tetszett a vizuális kivitelezés, de zeneileg egyáltalán nem fogtak meg.
Aztán idővel találtam más csapatokat is, mint az AOA, CLC, Everglow, és találtam tőlük olyan számokat, amiket tényleg igényesnek tartok zeneileg, és a hangjuk sem utolsó (élőben is).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!