Létezik klasszikus gitár “sémájú” akusztikus gitár?
Figyelt kérdés
Van itthon egy gitárom ami minden bizonnyal klasszikus gitár, de fém húros amire mindenki azt mondja, hogy eltöri vagy mi. Szóval én most nem tudom mi van. Valaki segítsen.2020. júl. 10. 22:48
1/10 anonim válasza:
Ha minden bizonnyal klasszikus az a gitár, akkor nem való rá a fémhúr, mert eltöri vagy mi.
Ha minden bizonnyal klasszikus az a gitár, húrozd fel nájlon húrral, ha még nem késő.
2/10 A kérdező kommentje:
Már nagyon régóta fém van rajta. Semmi baja és úgy szól ahogy kell.
2020. júl. 10. 23:42
3/10 Mojjo válasza:
Mutass róla egy képet. A legtöbben a lyukas fejről azonosítják a gitárt klasszikus gitárnak, de bőven vannak olyan fejű fémhúros akusztikusok is.
4/10 anonim válasza:
Én is arra tippelnék, hogy az valójában egy fémhúros. Nyaka nem keskenyebb véletlenül?
5/10 anonim válasza:
Ha csak kötni lehet a húrt a testen, akkor klasszikus.
Ha nincs íj alakja a fémhúrtól (tehát nem centi a nyak tövében a húrmagasság), akkor western.
6/10 A kérdező kommentje:
Nem keskenyedik a nyaka, és simán fűzve vannak rajta a húrok
2020. júl. 11. 13:11
7/10 anonim válasza:
Nem úgy értem, hogy keskenyedik, hanem úgy, hogy a fémhúrosoknak alapból keskenyebb nyakuk van, mint a klasszikusoknak.
8/10 anonim válasza:
Ja, meg a jelölt bundok is a fémhúrosra jellemzőek, a klasszikusra nemigen, persze vannak kivételek.
9/10 Mojjo válasza:
Most komolyan, rakj már fel egy képet, egyből nem kellene itt találgatni.
Mondjuk ha fűzősek a húrok, akkor majdnem 100%, hogy nylonhúros gitárról van szó.
10/10 anonim válasza:
Voltak régen olyan piacon kapható orosz és istentudja milyen gitárok amiken fém húr volt de tipikusan az a klasszikus forma. Nekem is ilyenem volt harminc éve. Tipikus hibája hogy egy idő után feltépi a húrlábat a feszes fémhúr tehát lehet hogy mégis csak jobb lehet rá egy nylon vagy valami light-os bronz húr. A nyaka csavarozott, nem törik csak lazul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!