Aki szolfézst tanul, annak megkell tanulnia zongorázni?
Figyelt kérdés
Régen még volt kötelező zongora a főtárgy mellé, de mostmár nincs. Viszont rengeteg embert látom, hogy viszonylag jól zongorázik a főtárgy mellett. Hegedülni, furulyázni és alt furulyázni tanulok és, ha kéne zongorázni tanulnom, nem tudom, hogy hogy oldanám meg a gyakorlást.2020. jún. 24. 14:13
1/6 Mojjo válasza:
A legegyszerűbb, ha megkérdezed a zenesulit, ahova jársz :)
2/6 anonim válasza:
Nekem nem volt kötelező, de sokat segített, csak ajánlani tudom.
3/6 anonim válasza:
Nálunk nem kell főleg hogy én basszusgitáron játszok és az meg a zongora elég messze állnak egymástól
4/6 anonim válasza:
Fordítva. Csak akkor tanulhatsz hangszert, ha megy mellette a szolfézs.
20-ból 19 növendék utálja, sokan sajnos abbahagyják miatta a hangszert is.
Szóval ha szolfézst akarsz tanulni szívem hajrá! Nem fognak zongorára kényszeríteni mellette.
5/6 anonim válasza:
Ja, bocs. Ha fúvós vagy és felvesznek B tagozatra, akkor azt hiszem harmadiktól van kötelező zongora, igen.
6/6 hosszúhajú válasza:
na én most jó példa leszek neked. mindig imádtam a szolfézst. nem kellett mellette zongoráznom. de aztán rájöttem hogy szolfézst hivatásszerűen akarom tanulni, zeneművészetibe. oda meg már felvételizni is kellett zongorából. most hogy a fősulin is túl vagyok tanárként, és szolfézst tanítok magánúton, bizony nagyon hiányzik hogy nem kezdtem a zongorát hamarabb, mert rendszeresen kell játszanom hol hangzatokat ( 4 szólam ) hol klasszikus diktálást ( két szólam ) hol kísérni... szóval ezért zongoráznak jól a szolfézsosok többnyire mert ha komolyan akarják csinálni, nem ússzák meg a zongorát, konziba is már kötelező. ( de bármely hangszer-szakos is vagy, a zongora kötelező - de!!! csak hivatásos szinten, konzi, tanárképző, akadémia.... ) ha hobbi szinten akarod, akkor persze nem kötelező.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!