Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csak szerintem hanyatlik a...

Csak szerintem hanyatlik a zenei kultúra?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy a zenei kultúra tragikusan elkezdett romlani. Viszonyítva az 1980s és 1990s és 2000-es évek elején felkapott slágerekhez. Főleg a mai fiatalok, tinédzserek, amilyen zenéket hallgatnak... Gondolok itt Lil Peep és az ehhez hasonló tömegzenékre, amiket olyan sokan imádnak. Én személy szerint igénytelennek és rettenetesen rossznak tartom. Az igazán tehetséges zenészek, akik tényleg értenek a zenéhez és minőségi zenét játszanak, alig futnak be vagy nem érdeki az embereket. Ízlés kérdése, valamennyire... Tény, hogy rétegstílusokat hallgatok (SynthWave, DarkSynth, Black Metal) de ettől eltekintve tudom értékelni a jó zenét. Ott van pl Michael Jackson vagy Backstreet Boys, a mai slágerekhez képes? Fantasztikus zenét játszottak. Maga a minőség, ezerszer jobb, mint a mai trap rap vagy pop előadók. Hiába régiek, de minőségben felülmúlják a mai slágereket. Vagy Spice Girls, Dr.Alban, 2unlimited. Ezerszer minden szempontból, mint a mai nagy slágerek. Főleg ezek a tetovált arcú rapperek. Én nem értem, hogy futhattak be ennyire, de természetesen elfogadom, hogy létezik és sokan szeretik. Azt is elfogadom, hogy a zenei kultúra is változik. De ettől eltekintve, én személy szerint nagyon rossznak tartom ezt az irányt. Az én álláspontom az, hogy régen ezerszer jobb slágerek voltak.

#zene #sláger #zeneikultúra
2020. jún. 7. 00:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút nem mondanám sőt...

Nézz csak körül az underground zenei körökben különböző metal, goth, industrial, ambient műfajok élik jelenleg a fénykorukat.

De ez igaz az elektronikus zenére, a jazzt sem mondanám kihaltnak, ahogy a country-t sem.

Ez csak a szokásos hiszti, most éppen az a jó hogy nem csak a rádióban eléd rakott zenét kell hallgatni mint 30-40 évvel ezelőtt hanem van lehetőséget keresgélni, legális úton.(nem kell kazettákat csempészni,cserélgetni,kölcsönözni stb.)

Körül kell nézni, a könnyűzene szerintem mindig alkalmazkodik az aktuális korhoz, sosem fog kihalni csak változik és nem feltétlen rossz irányba, mivel jelenleg bármihez hozzá lehet férni.(én is a 80-as évek csúcsalbumait tartom a legjobbnak, Master Of Puppets-t és társait de az túlzás hogy ma nincsenek jó zenék műfajtól függetlenül és hogy ez hanyatlana)

2020. jún. 7. 19:14
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy minden stílusra jellemző. A népszerűbbekre, amikre leginkább igény van. Amiket főleg a fiatalok, tinik hallgatnak.
2020. jún. 7. 19:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen szubjektív. Én nem szeretem a 90-es évek popslágereit sem, számomra semmivel sem különbek a mai tucat zenéknél. Igen, Michael Jackson az tehetséges volt, hozzá hasonló mégegyszer nem lesz, de én őszintén szólva sokkal több mai számomra ízléses popzenét találok, mint annó. Csak nem feltétlenül a mainstream között kell keresgélni. Számomra ezek a Lady Gaga, Britney Spears, Spice Girls, stb, akikért mindenki oda volt/van egyáltalán nem jönnek be. Amy Winehouse egy nagy kivétel.
2020. jún. 7. 20:46
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

De mióta képviseli a könnyűzene mainstream ága magát az egész kultúrát?

Pont azon része a zenének ami hamar elavul és nem is feltétlen marad fent az utókornak.

Ez igazából csak egy szelete, nyilván köztük is vannak kiemelkedők de nem feltétlen rosszabbak mint a régiek, maximum szerinted.(MJ-n, Madonnán meg egy 1-2 előadón kívül sem maradt fent olyan rettentően sok de lásd Beethoven életművét ami fent van már több mint 200 éve, igazából az utókor tudja majd megmondani hogy a jelen milyen kultúrát képviselt)

2020. jún. 7. 22:20
 15/16 anonim ***** válasza:
egy ideig hanyatlásnak indult, de szerintem kb. 2012-14 óta ismét emelkedik a minőség. ezek a kommentek arra emlékeztetnek, ahogy öregapám szidta a zenéimet :DD tény, hogy hatalmasat változott a zeneipar, könnyen elérhető lett bárki számára, hogy kiadja a saját zenéjét, nem úgy mint régen, amikor keményen meg kellett dolgozni azért, hogy valamelyik nagy kiadó foglalkozzon egyáltalán az emberrel és ez nyilván felhígította a szakmát, de ma is rengeteg kiváló előadó van, csak tudni kell keresni.
2020. jún. 18. 15:25
 16/16 anonim ***** válasza:
49%
Azt néztem, hogy a K-pop egyáltalán nem szerepelt a válaszok között, pedig nagyon híres lett a BTS.
2020. jún. 18. 17:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!