Miért ilyen megosztóak a vélemények a kpop-al kapcsolatban?
Én személy szerint imádom a kpop-ot,nagyon sok jó szám van ebből a műfajból. Viszont sokan vannak akik nem szeretik. Mindenkinek meglehet a saját véleménye,de miért kell lehúzni és néhány dal meghallgatása után elítélni az egészet? Sajnos,nekem ezek a tapasztalataim.
Nyilvan van egy nagyon sajatos hangzásvilága, izlese,de vannak olyan emberek akik szerint ritmikailag,dallamilag egy nagy 0 az egész és általában ha találkoznak egy olyan emberrel aki az ellenkezőjét gondolja,rögtön ramondjak hogy fanatizmus es beteges rajongas. És ezeket az embereket kérdezem elsősorban,hogy azt miert nem lehet elfogadni,ha valaki dallamilag máshogy hallja mint ti? Nemcsak az a nézőpont létezik feltétlen amit ti láttok vagy hallotok,szerintem nem igazságos rögtön rossz véleményt alkotni és lehúzni az egész mufajt.
Ugyanakkor én is elfogadom,hogy van ami tényleg rossz,és lehet hogy nem az én meglátásom a jó.
egyszerűen azért idegenkednek tőle sokan, mert ha valaki kpopot hallgat, akkor legtöbbször próbálja ráerőltetni mindenkire. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, mindenkit akit ismerek és hallgatja őket, állandóan róluk beszél meg képeket, videókat mutogat, meg kiakad, ha nem ismerem fel, hogy melyik fiú melyik. Teljesen más kultúra az egész és ahogy tudom nem éppen emberi életet élnek, nekem ez is eléggé visszataszító.
DE tartsd tiszteletben, hogy másnak ez nem tetszik és nem érdekli.
Remélem nem érted félre és nem bántottalak meg, ha te szereted, teljesen rendben van és ne foglalkozz mások véleményével. :))
Elsősorban azért ilyen megosztó, mert a sima pop műfajától eltér, a koreai kultúra,szépségideál elemeit használja fel ami a nem ott élő embereknek furcsának,idegennek tűnhet. Előttem már említették a túlzott rajongást, de ha belegondolunk a kiadóknak ez a célja, az ő pénzükből élnek meg. Bármilyen fiúbandának vagy attraktív szólóénekesnek vannak kissé megszállott rajongóik akik rengeteg koncertre járnak és minden bandával kapcsolatos híret elolvasnak,
kedvenceiket ábrázoló posztereket,tárgyakat vásárolnak.
Nekem van barátom, aki kpop rajongó... Igen, eléggé furán szoktam nézni rá amikor a kedvenc bandájáról áradozik. Részben ez azért volt, mert nem is értettem, hogyan lehet valamiért ennyire rajongani. Igen, betegesnek találtam. Akkoriban nem is tudtam rajongani konkrétan... Azóta valamennyire megértettem, hogy milyen is rajongani valamiért. Így már kevésbé tekintek rá furán.
Viszont nem szólom le sosem a kedvenceit, csak mondom, hogy bocsi, ez nem az én világom. Soha nem is volt emiatt probléma.
Amúgy egyet értek #2-vel, ezt én is sokszor tapasztaltam... A rajongók sokszor nagyon rámenősen és erőszakosan ”kampányolnak” a kedvencük mellett - az én barátom legalábbis mindenképp. És hosszútávon valóban elég idegesítő.
Viszont amúgy semmi bajom vele. Nem hallgatom, mert nem kedvelem, de nem is szidom, mert ugyan minek? Mindenkinek szíve joga, hogy mit hallgat.
Hallottam már több helyről is, hogy valami amit csinálnak, inkább megosztó legyen mint semmilyen, de inkább váltson ki valamit
Nem tetszhet mindenkinek ugyanaz; és ez talán jól is van így
Van, akinek bejön, van , akinek nem
Van, akinek talán itt-ott túl modern, túl színes egyszerre pl egy klip
Meg mittudomén , de amúgy neked nem azzal kell törődni, hogy miért nem tetszik valakinek valami, hanem pl ha neked tetszik, akkor te hallgassad, amikor kedved,és időd akad rá. :):):) Ennyi lenne a lényeg szerintem. És tehát az embereknek más az ízlése . :)
#6 Igazad van,nem kellene foglalkoznom ezzel,de annyiszor beszóltak már nekem emiatt...
Azt amit az #5 mondott,én is tapasztaltam már,ugyanúgy néhány kpop rajongó barátommal,hogy néha erőszakosak és igen tényleg van aki betegesen rajong érte,és nem hagy békén vele ami már egy idő után idegesítő.
Ez az egyik véglet,a másik véglet meg az,mikor valaki(k) megtudják,hogy szeretem a kpop-ot és azért nem állnak szóba velem. Meghogy b*zis,milyen sz@r stb..és ezt nem fogom tudni soha megerteni,hogy a legtöbb esetben(majdnem mindig)miért csak ez a két nagyon szélsőséges véglet van...aki vagy lehúzza a sárga földig,vagy állandóan ezt majmolja.
aki emiatt nem áll szóba veled, köszönd meg nekik. :))
legalább nem veszi el az energiád és a figyelmed a normális emberekről. Nem érdemes aggódnod rajta, engedd el a füled mellett
figyelj a hallás az olyan hogy mindenkinek ugyan az! ezt el kell fogadni! ha a hangok nem ott vannak ahol lenniük kellene akkor az hamis ebben nincs vita tárgya mert ez olyan mint a számok vagy a matek! ha csak 4 et kaptál de 5-nek kell ki jönnie az nem 5 az 4!
azért meg nézem hogy hangilag ki tud úgy énekelni mint pl bruno mars és az ilyen kaliberű énekesek zenészek nem le szólom őket hanem tudatosítom hogy nincsenek ezen a szinten ettől függetlenül vannak jó számok ebben a műfajban is mint minden másik műfajban!
De vegyünk sorba amiért ilyen megosztott!
-túlságosan nagy a személyi kultusza! (nagyon bele erőltetik magát a nemzetet és már a nemzeti tudat előrébb van mint maguk a sztárok!)
-teljes mértékben túl van hype-olva sokan nem is emberekként kezelik őket hanem valami isteneknek közben meg szinte rabszolgák... ":D :S sok hülye idióta szabályuk van
-a férfi ideál az nagyon nem jó! nem mondanám hogy ez a standard ott mert nem! a férfi színészek 1000x jobban néznek ki mint akik tényleg férfiak...! az átlagos jóképű srácokról meg ne is beszéljünk ég és föld! a kpop nagyon eltorzítja a szépség ideált és még a szexualitást is!
-ha már szexualitás teljes kizsákmányolás főleg a lányoknál... amikor elérik a 3-4 éved utána egyre durvábbak és durvábbak... már nyugati mércével is sokat mutatnak!
-mindig a szerelemről énekelnek meg minden foszról de maga a szerelem párkapcsolat tabu téma!
túlerőltet megjátszás a kamerák előtt! nem magát az embert szeretik a fanok hanem egy begyakorolt szerepet! (ez kb a forfitott esete mint amikor egy filmben egy rossz fiút utálnak az emberek de közben az igazi énje meg nagyon is jó! pl drako malfoym vagy a karate kölyökből a rossz srácot)
-az egész kpop tömeg gyártott! de tényleg sajnos mindenki ugyan úgy néz ki annyi különbséggel hogy más színű a hajuk! és most nem az ázsiai hasonloságról beszélek hanem az ugyan olyan frizuráról sminkről (srácoknál is) testalkatról stílusról és személyiségről!
-a legtöbb idol tele van plasztikkal és mára már undorítóan néznek ki (fiuk lányok is)
-a legtöbb zene is tömeg gyártott!!! nem kell bemagyarázni mert az! nem mernek el menni más stílusba! csak ebbe a melankolikus balladai koreai pop stílust csinálják (persze vannak kivételek!!!!)
-jellemző még az idolokra hogy hamiskásan énekelnek! sokszor még az mv is hamiskás! ez tény aki hallja a hangokat az tudja! és nem... hiába hogy te csak a dallamot hallgatod meg a szöveget mert az lényegtelen ha nem hallod meg az egész és fél hangokat! aki hallja annak ez nagyon sértő!!! (vannak itt is kivételes zenék amik tényleg jók mindenféle módon úgy ahogy minden máshol is!!!) de akkor is nem ez a jellemző!
-az idolok alapból sem énekesek hanem közszereplők modellek és táncosok! hisz mit is csinálnak? divatbemutató, modelkedés, fotózás, tv-és műsorok (legtöbbet) műsorvezetés, rádió műsorok, és magánéleti dolgok mutatása (már ami nem sérti a pénz keresést...)
-örült fanok különössen a kpopban! erőszakosak vakok örültek!!!
-nem tom ez oda tartozik de pl az idoloknak nagyon nehéz életük van agyon dolgoztatják őket nevetséges diéták és szabályok a magánélet be szabályozása teljesen kizsigerelik őket és kicsavarják őket... még szexuálisan is olyan szinten hogy sokan meg utálják a műfajt szerintem...
az imént nem lehúztam mert hozzá tettem hogy vannak jók de ha valaki mégis ezt fogja írni akkor már lehet látni hogy itt egy vak örült idióta...! ":D
a tánc az tényleg nagyon összeszedett a videó klip az nagyon szépen ki van dolgozva! a baj az hogy
és dallamilag nem lehet máshogy hallani sem hangilag egyszerűen nem tudsz különbséget tenni a rossz és jó hangok között de ne aggódj sokan nem tudnak még akik azt sem tudják mi az a kpop!!!
elmondom még egyszer vannak jó számok köztük vannak olyanok is amik amúgy tényleg jók de hamisan énekelik őket és van nagyon sok pocsék szám amik már a sokadik lehúzott bőr!!! ezt el kell fogadni magyarban is rengeteg az olyan énekes akik amúgy nem is tudnak hangilag nullák azt mégis sikeresek ahogy a világ minden pontján vannak ilyenek de Korea ebben vezet a legjobban
hisz a kpop lényege nem a maréknyi tehetség felkutatása és felkészítése hanem a tömeges átlag bekerítése és befektetése hogy majd többszörösen megtérítsék a költségeket ezzel profitot szerezve miközben azokat a naiv fiatalokat adósságokba hajtsák és eltorzítsák és megrontsák a nemi identitásukat a mentalitásukat és a szexualitásukat valamint az egészségüket!!!!!!
ezek a tények ha valaki nem ért egyet oké jógában áll hülyének lenni...
(nem kötekedni akarok :D de mindkét végletet szemügyre vettem elmondtam a jókat és rosszakat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!