Minek van néhány klippben elektromos gitár, ha nincs is a zenében elektromos gitár?
Megnéztem az első kettőt.
A Twenty One Pilots: Ride klipjében NINCS elektromos gitár, a Jónás testvérek klipjében ugyan van, de ott a zenében is szól. Szóval nem igazán értem a kérdést...
#9.
Miért? más nem tudja elkapcsolni a TV-t más csatornára?
Ha véletlenül zenecsatornára kapcsolnék, akkor nyomok egyet a távirányítón, és már nem ömlik be az agyamba a szemét. Nézem helyette a Spektrumot, vagy a Natgeot,vagy a viasat Historyt rádió ugyanez, be sem kapcsolom. SOHA. Azokról a zenékről meg amik érdekelnek úgyis értesülök, főleg mert erősen rétegzenék, amúgysem mennek zenetévén.. hamarabb értesülök róluk specifikus vonalakon.
Ebben a klippben megy csak igazán nagy gitározás. 2perc körül lesz egy szóló is, érdemes kibírni addig, vagy legalább odatekerni.
@13: Igen, az basszusgitár.
Ami árulkodó lehet, az a sokkal hosszabb nyak, a brutál hatalmas hangolókulcsok, illetve ez esetben a négy húr. Illetve ha azt látod, hogy kinyújtott mutató- és hüvelykujjal pengetik, akkor szinte biztos, hogy basszusgitár.
A Twenty One Pilots-ban csak basszusgitár szól, de az van az énekes nyakában is. Elektromos gitár nincs sem a zenében, sem a klipben.
A Jonas Brothers számban 0:32-nél jön be a gitár a refrénnel, és végig csak az alatt szól. A verzék alatt meg basszusgitár van.
A Panic! At The Disco utolsó refrénjében van egy nagyon halvány torzított gitár, szinte én sem hallom, de ott van.
Egyébként tényleg elő szokott fordulni, hogy látványelemként odatesznek egy gitárost, aki gyakorlatilag csak biodíszletként funkcionál, mert jól mutat... De azért nem ez a jellemző, főleg nem komolyabb videoklipekben. Ez inkább az ilyen igénytelen tévécsatornák igénytelen zenés műsorainak a sajátossága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!