Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » 30 ezerért használt elektromos...

30 ezerért használt elektromos gitár?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ki milyen elektromos gitárt ajánl használtan, 30 ezerig?(max 5 ezer plusz)

Erősítőt veszek külön, illetve kábelt is.

Találtam jó párat a jófogáson, és más használtpiaci weboldalakon de nem tudom számomra melyik lenne a megfelelő.

Leginkább Super ST formájú érdekelni, mivel azt használtam pár hétig.(nem saját volt)

Nyilván nagy elvárásaim nincsenek, mivel nem sokat szánok rá de a lehető legjobbat akarom ebből kihozni.(csak tanulni szeretnék rajta, aztán pár éven belül cserélném valami jobbra)

Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. máj. 30. 20:45
 1/9 A kérdező kommentje:

Példának okáért megkérdezném hogy erről mi a véleményetek?

[link]

2020. máj. 30. 20:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez pont nem superstrat.

Akár használható is lehet, ebben a kategóriában nagyon nagy lehet a minőségi szórás. Ha nem vársz csodát, és szerencséd van, használható lehet. Nem ártana, ha egy hozzáértő megtapogatná, kipróbálná.

2020. máj. 30. 21:08
 3/9 Mojjo ***** válasza:
100%

Én maximálisan lebeszélnélek erről a tervről. Tudom, nem ilyen választ szeretnél, de az ilyen árkategóriás gitárok - az is, amit linkeltél - még tanulásra sem jók. Sőt leginkább tanulásra nem jók, mert egy gyakorlott gitáros valahogy még megbírkózik velük, de egy kezdőnek rémálom, ami arra jó csak, hogy elmenjen az ember kedve a gitározástól.

Nem (illetve nem csak) a hangjukkal van igazán baj, hanem minden mással - pont ezért teljesen alkalmatlanok tanulásra.

Szóval én azt mondom, gyűjtögess még. 30 ezer forint azért sok pénz kidobni.

A legolcsóbb gitárok, amiket most találtam és használhatóak:

- Yamaha Pacifica 112: [link]

- Cort KX5: [link]

Ezek teljesen más dimenzióba mozognak, mint amit te linkeltél, vagy bármi, amit annyiért kapsz. Ismételten: tudom, hogy nem erre a válaszra vártál, és megértem ha nincs sok pénzed az ügyre, de pont akkor a legrosszabb több tízezer forintnyi ablakon kidobott pénz, ha meg van kötve anyagilag az ember keze.

2020. máj. 30. 21:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mojjo, vitatkoznék veled, csak egy picit. Egy kis mázlival lehet használható egy ilyen, ezért is írtam, hogy tapasztaltabbnak kéne kipróbálni. (Van egy Johnson LP-m, csak hogy legyen egy LP is. A gyári hangszedők, az elektronika nagyon hitvány, de játszható, beállítható, használható. Még a kidolgozása is jónak mondható. Volt Epiphone SP2-m, az sokkal kevésbé volt LP.) Szerintem az 50-60ezres kategória sem garancia semmire, ott is lehet rendes szórás.
2020. máj. 30. 21:32
 5/9 Mojjo ***** válasza:
100%

@4: Oké, akkor módosítsuk úgy, hogy mázlival kifogható jó. De ha lenne bárki gitáros ismerőse a kérdezőnek, akkor nem GYK-n kérdezgetne.

Amúgy az általam linkelt gitárokban bíznék, csak jókat és nagyon jókat olvastam róluk, illetve személyes tapasztalataim is azok voltak. Ennek ellenére biztos hogy ki lehet fogni rosszat, persze. Általánosságban is igaz, amit írsz,nem garancia az 50-60 ezres kategória. De még az 500-600 ezres sem. Vannak igen ócskán sikerült Fenderek/Gibsonok pl ebben az árban is, amik valahogy átcsúsztak a tömegtermelés szitaszerűen lyukas minőségellenőrzésén. Ez egy ilyen buli. De az esélyek nem egyenlőek azért.

2020. máj. 30. 21:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is őszinte jóindulattal javasolnám, hogy dobj rá arra a gitárra még egy 10-est! Nem linkelek, mert több válaszomat is törölték miatta régebben (reklámozás címszó alatt), de GS-en most árul valaki egy gyönyörű kék Aria Pro II Magna szériás superstratot 42 ezerért. Ez egy nagyon frankó kis koreai gitár, még a '90-es évek közepéről, nagyon jól játszható, kényelmes, jó hangú cucc. És a képek alapján patika állapotban van... Fáj is a szívem érte, ha nem lenne már így is több gitárom, mint kéne, simán lecsapnék rá. :)
2020. máj. 30. 23:15
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

#1.Valóban nem SuperST, kevertem vele mert hasonlóan nézett ki.(meg kicsit utánaolvasva nem sok különbség van köztük)

Sajna nincs olyan akivel meg tudnám nézetni, így inkább a biztosra megyek már amennyire lehet.

Újonnan nem terveztem, már csak azért sem mert azt is be kell állítani, ami plusz költség és valószínű ennyiért nagyon jót nem kapni.

#2.Ilyesmire valóban nem.(legutóbb feltett kérdésben G100HH-ról egész jókat kaptam, ez kicsit elbizonytalanított, de lehet jó útra terelt)

Minden esetre növelem a keretet(később veszek erősítőt), elgondolkozok a magasabb árkategórián.

Egész jó gitárokat küldtél, fölig az a Cort gondolkoztatott el.(elég jó állapotban is van)

Szóval annak utánajárok kicsit jobban.

Akinek még van ötlete bátran.(Cort-ról ha lesz valami leírom, hátha másnak jó lesz)

2020. máj. 30. 23:29
 8/9 A kérdező kommentje:
#6.Az is korrektnek tűnik, utánaolvasok kicsit jobban, illetve annak is utánajárok, köszönöm neked is!
2020. máj. 30. 23:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Yamaha Pacifica, minden kezdő gitárok mamucikája! Több tízezerrel drágábban sem találni a kategóriában használhatóbbat. Talá az igényességet is megkockáztatnám, ha nem szednek le érte a kollégák :D
2020. máj. 31. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!