Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik a megbízható gitárbolt...

Melyik a megbízható gitárbolt Budapesten?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy elektro-akkusztikus gitárt. Melyik boltot ajánljátok Budapesten? És mit vegyek: Cort, Ibanez, Yamaha...? Kb. 100-150-et gondoltam rá költeni.

2020. máj. 19. 13:17
A kérdező szavazást indított:
Árkádia
Gitárcentrum
Mezzoforte
Eldorádó
Egyéb...
8 szavazat
1 2
 1/16 Mojjo ***** válasza:
100%

Ez így nem jó, hogy csak egyre lehet szavazni. Ezek simán megbízható üzletek. Ráadásul nem is tudom eltüntetni a szavazatom, így, hogy az egyikre már rányomtam, csak áttenni másra, szóval az egyébre tettem.

A legjobb amúgy amit tehetsz, hogy végigjárod az üzleteket, mert nagyrészt más lesz a raktárkészlet mindenhol, kipróbálsz annyi gitárt az árkategóriában, amennyit csak lehet, és megveszed azt, amelyik a legjobban tetszik, akármelyik boltban is legyen.

2020. máj. 19. 14:03
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi! És neylonhúros, elektro-klasszikus gitárok közül melyik márkát javaslod? Ibanezt és Yamahát ismerem. A Cortot nem.
2020. máj. 19. 14:12
 3/16 Mojjo ***** válasza:
100%

A Cort elektro-klasszikusai (a CEC sorozat) vékony testűek, ami azt jelenti, hogy kényelmesebbek ugyan a hagyományos kialakításnál, de a sima akusztikus hangjuk nyeszlettebb. Ugyanez igaz sok más gyártó sok más elektro-klasszikus gitárjára. Ha ilyet tervezel venni, és akusztikusan, kihangosítatlanul is használnád őket, ezt fontold meg mindenképpen.

Ebben az árkategóriában a Tanglewood TWC-E4-et ajánlom:

[link]

Ez teljes méretű gitár, tömör fa fedlappal, Fishman elektronikával.

Plusz még annyit érdemes tudni, hogy nagyon sok elektro-klasszikus (ez a Tanglewood is) nyaka keskenyebb, mint egy normál klasszikusé (48mm a felső nyeregnél 52mm helyett).

2020. máj. 19. 14:43
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! És 5.2 cm-eset tudsz ajánlani? 4 ujjal játszom, szükségem van a széles lábra (pont az a bajom a Yamahámmal, hogy annak is túl közel vannak a húrjai).
2020. máj. 19. 15:17
 5/16 Mojjo ***** válasza:
100%

Látogass el a Stageshopba Budán.

A Camps nevű spanyol manufaktúra gitárjait forgalmazzák (mind made in spain, nem made in china :) ), és brutáljók. Kb 150-től kezdődnek az elektro-klasszikusaik:

[link]

2020. máj. 19. 15:33
 6/16 Mojjo ***** válasza:
100%
Ami lemaradt: ezek rendes méretű és rendes nyakvastagságú gitárok mind.
2020. máj. 19. 15:34
 7/16 A kérdező kommentje:
Wow köszi szépen!! Nem is hallottam még ezekről.
2020. máj. 19. 15:45
 8/16 Mojjo ***** válasza:
100%

Igen, mert ez nem egy nagy márka, hanem egy kis manufaktúra, ahol annyi gitárt készítenek egy év alatt, mint a Yamahánál vagy Cortnál egy lazább délelőtti műszak alatt.

Klasszikus gitároknál amúgy maximálisan ilyesmiben érdemes gondolkodni, ott a komolyan vehető gitárokat vagy kisebb manufaktúrák készítik, vagy akár egy-egy gitárkészítő mester egyénileg. Nyilván ez utóbbiak a több milliós kategóriában vannak, de kis manufaktúrák gitárjait már a (pár) százezres kategóriában el lehet csípni - és ég és föld a különbség egy nagy gyártó gyártósoron tömegtermelt hangszereihez képest. (Talán a Hanika az egyetlen kivétel, ami nagy gyártó, de a minőség vetekszik a kicsikével.)

2020. máj. 19. 15:52
 9/16 A kérdező kommentje:

Hát ez szuper. Ilyesmire vágytam. :)

Vén vagyok mint az országút, és 8-18 éves korom között tanultam gitározni. Annak idején nagyon jól játszottam, de utána elmaradt a gyakorlás.... vettem egy Yamaha elektro-akkusztikusat 20 évvel ezelőtt rengeteg pénzért, de nem értettem hozzá, és nem is tudok rajta játszani mert túl közel vannak a húrok. Most gondoltam, leporolom a tudásomat, mert az ujjaimban még benne lenne a játék. Megnézem ezt a manufaktúrát, köszi szépen még egyszer!!!

2020. máj. 19. 15:58
 10/16 Mojjo ***** válasza:

Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem :)

És hajrá, jó gitározást!

A keskeny nyakat/kis húrtávolságot én is átérzem, nekem kb egy bő évtizedbe telt, hogy a fémhúros gitárok keskeny nyakán is olyan kényelmesen tudjak játszani, mint egy normál klasszikus gitárnyakon. Bár a görbült fogólap még mindig zavar, valószínűleg ez már így is marad.

2020. máj. 19. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!