Melyik a megbízható gitárbolt Budapesten?
Ez így nem jó, hogy csak egyre lehet szavazni. Ezek simán megbízható üzletek. Ráadásul nem is tudom eltüntetni a szavazatom, így, hogy az egyikre már rányomtam, csak áttenni másra, szóval az egyébre tettem.
A legjobb amúgy amit tehetsz, hogy végigjárod az üzleteket, mert nagyrészt más lesz a raktárkészlet mindenhol, kipróbálsz annyi gitárt az árkategóriában, amennyit csak lehet, és megveszed azt, amelyik a legjobban tetszik, akármelyik boltban is legyen.
A Cort elektro-klasszikusai (a CEC sorozat) vékony testűek, ami azt jelenti, hogy kényelmesebbek ugyan a hagyományos kialakításnál, de a sima akusztikus hangjuk nyeszlettebb. Ugyanez igaz sok más gyártó sok más elektro-klasszikus gitárjára. Ha ilyet tervezel venni, és akusztikusan, kihangosítatlanul is használnád őket, ezt fontold meg mindenképpen.
Ebben az árkategóriában a Tanglewood TWC-E4-et ajánlom:
Ez teljes méretű gitár, tömör fa fedlappal, Fishman elektronikával.
Plusz még annyit érdemes tudni, hogy nagyon sok elektro-klasszikus (ez a Tanglewood is) nyaka keskenyebb, mint egy normál klasszikusé (48mm a felső nyeregnél 52mm helyett).
Látogass el a Stageshopba Budán.
A Camps nevű spanyol manufaktúra gitárjait forgalmazzák (mind made in spain, nem made in china :) ), és brutáljók. Kb 150-től kezdődnek az elektro-klasszikusaik:
Igen, mert ez nem egy nagy márka, hanem egy kis manufaktúra, ahol annyi gitárt készítenek egy év alatt, mint a Yamahánál vagy Cortnál egy lazább délelőtti műszak alatt.
Klasszikus gitároknál amúgy maximálisan ilyesmiben érdemes gondolkodni, ott a komolyan vehető gitárokat vagy kisebb manufaktúrák készítik, vagy akár egy-egy gitárkészítő mester egyénileg. Nyilván ez utóbbiak a több milliós kategóriában vannak, de kis manufaktúrák gitárjait már a (pár) százezres kategóriában el lehet csípni - és ég és föld a különbség egy nagy gyártó gyártósoron tömegtermelt hangszereihez képest. (Talán a Hanika az egyetlen kivétel, ami nagy gyártó, de a minőség vetekszik a kicsikével.)
Hát ez szuper. Ilyesmire vágytam. :)
Vén vagyok mint az országút, és 8-18 éves korom között tanultam gitározni. Annak idején nagyon jól játszottam, de utána elmaradt a gyakorlás.... vettem egy Yamaha elektro-akkusztikusat 20 évvel ezelőtt rengeteg pénzért, de nem értettem hozzá, és nem is tudok rajta játszani mert túl közel vannak a húrok. Most gondoltam, leporolom a tudásomat, mert az ujjaimban még benne lenne a játék. Megnézem ezt a manufaktúrát, köszi szépen még egyszer!!!
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem :)
És hajrá, jó gitározást!
A keskeny nyakat/kis húrtávolságot én is átérzem, nekem kb egy bő évtizedbe telt, hogy a fémhúros gitárok keskeny nyakán is olyan kényelmesen tudjak játszani, mint egy normál klasszikus gitárnyakon. Bár a görbült fogólap még mindig zavar, valószínűleg ez már így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!