Tudnátok mondani olyan számokat elektromos gitárra, amiket nem túl nehéz megtanulni, de nem is a legegyszerűbb akkordozgatások?
Én is klasszikus, meg basszusgitár után vettem elektromos gitárt, úgy, h előtte már 8 éve gitároztam kb.
A legjobban az zavart az elektromos gitárban, h iszonyú vékonyak voltak a húrjai, és rohadtul idegesített. Emiatt is raktam el mindig, mert sokkal komfortosabb volt a többi gitáron játszani. Ugye eleve 9-es húrral árulták. De aztán feltettem rá a legvastagabb húrt amit a boltban találtam 13-58-as (vagy56?) és azt már sokkal jobb volt használni. Azóta meg már szinte teljesen átszoktam elektr. gitára.
Persze ha vastagabb húrt teszel a gitárra, akkor a nyakát állítani kell. Meg ugye a húrmagasságot is a lehető legalacsonyabbra állítani.
1. kommentelő, a válasznak nics köze a kérdéshez (legalábbis nem válaszol rá)
Hát ha már pár éve gitározol, akkor nyilván az elektromoson nem gitározni akarsz megtanulni :D
Attól függ milyen zenét szeretsz, mert olyat nem érdemes játszani amit nem szeretsz, csak hogy "attól megszokom az elektromosat". Nem mindegy, hogy blues-t r&r-t, punk rockot vagy metált tolnál.
Ha blues-t játszanál akkor nem tudok sokat segíteni, de a Blahalouisiana számai jók és egyszerűek (is).
R&R-t nem ismerem.
Rock téren valami klasszik darabot keress, pl.: Tankcsapda: Menyország tour, Be vagyok rúgva
GnR: Paradise City: van benne pár power chord egy halál egyszerű szóló és egy kicsit basszer-ra hajazó rész, meg az intronak egy nagyon brutálszép akkordbontás, mindegyik egyszerű de állati jó és mégis jó kezdésnek:
Aztán a Wonderwall elég alap (habár én soha nem játszottam), vagy ha kicsit az akkordbontást és pengetést akarod megszokni akkor Stairway to heaven vagy Nothing Else Matters.
Vagy a Pink Floyd Wish You Were Here.
Ezek kicsit szoktatnak az akkordozáshoz is a vékony nyakon illetve az akkordbontáshoz is.
Aztán ha nehezebbre vágysz akkor Sweet Child o'Mine intro és szóló ;) .
Ha metalt tolsz akkor a 64-es kórterem bármelyik darabját ajánlom (nics tab, de kb 3 akkordból állnak)
Illetve, Slipknot vagy Slayer számok vég nélkül
Ha Black Metalon élsz akkor pacsi és Burzum Key to the Gate szoló, vagy Lost Wisdom, vagy Rotting Raven's Blood a Satanic Warmastertől.
Kb ennyi a tippem, ezekkel hozzászoksz a nyakhoz és a húrok vastagságához (vékonyságához) meg a húr magassághoz.
Ezek a darabok jól szólnak magukban is.
Ha pedig nem ismernéd akkor itt egy rakás tabot találsz: [link]
köszi szépen a válaszokat, asszem a Paradise City meg a Wish you were here lesz eddig a nyerő.
Ha valakinek még lenne ötlete, ne tartsa magában :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!