Ti mondjátok magatokban a hangokat, miközben játsszátok a darabot?
Figyelt kérdés
Vagy szolmizáltok közben?
Nekem úgy rögzült, hogy ahogy látom a hangot, a fogást nyomom le automatikusan, viszont a hang nem mindig ugrik be egyből. Ha mondani akarom magamban a hangokat, arra külön koncentrálnom kell. Ez pedig ugye sokszor hátrányt jelent.
Hogy lehet ezen változtatni?
2020. máj. 11. 16:19
1/7 Mojjo válasza:
Dehogy mondom, minek tenném? :)
Amikor képet fest valaki, akkor sem mondogatja az ecsetvonások közben, hogy "zöld - zöld - zöld" :)
2/7 anonim válasza:
Általában vagy maga a mozdulat rögzül, vagy tudom, hogy hol milyen hamg fog megszólalni és az alapján
3/7 A kérdező kommentje:
Ahhaa, nekem is így, utolsó.
Köszi a válaszokat!
2020. máj. 11. 23:06
4/7 anonim válasza:
Ha leütsz pl. egy 3 hangjegyből álló akkordot a zongorán, akkor mit mondasz magadban? balról a 17. fehér 20.fekete és 23.fehér billentyű?
Így elég nehéz lehet megtanulni egy Chopin művet.
Lejátszani még inkább! ;)
5/7 anonim válasza:
Én már azt sem tudom, hogy milyen gangot fogok le, pedig 8 évig jártam zeneiskolába, és kottából játszottam akkor még.
6/7 anonim válasza:
Szólózni szoktam. Sohasem mondom, se nem dúdolom mert a gitár úgyis pontosabb a bénácska hangomnál de az ütemet még mindig adom. Tulajdonképpen a fülemmel hallom és ennyi. Sok gyakorlással hallani fogod magadban a megfelelő poziciót hallás után is.
7/7 anonim válasza:
Nekem a hang sosem ugrik be... csak leütöm a hangot és örülök hogy szól. Nem feltétlen fogod hallani, attól még hogy sokat gyakorolsz. Szerintem ehhez kell egyfajta tehetség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!