Nektek mi a véleményetek Billie Eilish-ról?
Olyan szinten vicc az egész nő a "tehetségével" meg a stílusával hogy az észbontó. Amikor először meghallottam a rádióban, fél percig nem tudtam hova tenni hogy ez mégis micsoda? Ez zene? Ez hang? Ez egy szám amit lead a rádió?
Amúgy kb. a 90-es évek óta megy ez a trend, hogy az ember mindig azt hiszi ez már rosszabb nem lehet, aztán előkerül 1-2 éven belül egy vagy több olyan előadó, aki még az előző garnitúrára is köröket ver hitványságban, ezzel felértékelve "elődjeit". Emlékszem, mikor még gyerek voltam, az ezredforduló környékén, mindenki megmosolyogta Britney Spearst meg a Backstreet Boyst és társait hogy az egyik autotune művésznő, a másik meg klisé egykaptafa zenekar semmitmondó nyálas dalokkal. Hát esküszöm így 20 év távlatából ezek a zenék Grammyt érdemelnének a mai felhozatalhoz képest.
Aztán ott volt kb. 10 éve újoncként Justin Bieber, akinél szentül meg voltam győződve róla hogy rosszabb már nem lehet a könnyűzenében, de azóta feltűnt egy tucat olyan előadó akik még nála is rosszabbak. basszus ő akármilyen tehetségtelen, hangtalan, nyálas pozőr kis ficsúr, de legalább megpróbált énekelni a nem létező hangjával. Ez az Eilish meg konkrétan BESZÉL, dünnyög, motyog, de azt is annyira 0 hanggal hogy az valami siralmas. A tipikus mutáló tucat tinédzser hang, ilyen hangom még nekem is van/volt, pedig az enyémmel vallatni lehetne...
De ezt szeretem a zeneiparban, mindig azt hiszem hogy nem lehet már lejjebb, de kb. évente sikerül meglepnie hogy de, van lejjebb. Tuti még ennél is elő tudnak túrni majd rosszabb "előadót", akit elhalmoznak pénzzel meg díjakkal a semmire, meg tolják évekig a pofánkba azt a sittet, amit legyárt.
Én világ életemben utáltam pl. Ariana Grandét (ha már szóba került), de ő legalább bevallottan pop-3,14csa, meg ő legalább megpróbál valami énekléshez hasonló dolgot művelni, még ha baromi gyenge színvonalon is. Ezek a mai előadók az ilyen tucat sztárocskák ázsióját is fényesítik, pár éve Grande volt mindennek a legalja, azóta már tisztes középszer esküszöm. Vagy Dua Lipa, rühelltem azt a nőt, de esküszöm kezdem megkedvelni. Az utóbbi időben neki legalább volt 1-2 hallgatható száma.
Na de Ájlisra vissza: botrány. A személyiségét nem ismerem ugyebár, de amit hallok/olvasok róla az csak megerősíti bennem hogy mekkora gáz, azt hiszi ezzel a megjátszott világfájdalommal ő mennyire egyedi lesz, közben meg látszik hogy ugyanúgy futtatják mint bárki mást a zeneiparban. A külseje meg full ronda, és ez független a tehetségétől (Araian Grandét például tolnám, hiába utálom a munkásságát). De ez az Eilish mint valami transzvesztita zombi. Ehh... Lapozzunk is. Remélem minél kevesebbszer botlok majd bele.
Nem tudom, még ha valakinek nincs is egy nagy hangja, nem is baj az, végülis John Lennon se a 8 oktávjáról volt híres, de legalább legyen valami hallgatható zenéje.
Én szeretem a nyugisabb, lassabb dalokat is végülis, de szerintem az is akkor jó, ha van valami dallama is, és nem ilyen, hogy "ájmszóbórd" és itt ki is fújt a dal kb.
14-es
Igen gáz, az eleve gáz ha bele akarsz szólni abba, hogy más mit hallgat, ha neki az tetszik hallgassa azt! Gondolom neked sem esne jó ha elkezdenének csesztetni azért, amit te hallgatsz, tök mindegy mit hallgatsz a hülye emberek úgyis tudnának csesztetni miatta. :)
Ki a franc akar olyan világban élni, ahol mindenki ugyanazt szereti. Csak az idióták csesztetnek másokat azért mert más az ízlésük. Az ízlés pedig szubjektív dolog, gyengébbek kedvéért mindenki mást szeret és egy normális világban ezt az emberek el tudnák fogadni...
Csak sajnos nem abban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!