A gitár hangolását meg fogom tudni egyedül csinálni?
Figyelt kérdés
Most szeretnék venni egy akusztikus gitárt magamnak, ez lesz az első gitárom. Ha letöltök valami appot a telefonomra, be tudom majd itthon egyedül hangolni?2020. máj. 5. 11:24
1/12 anonim válasza:
Igen, bár szerintem ezek az appok nem megbízhatók.
2/12 anonim válasza:
Persze, nagyon egyszerű dolog, de ha elakadsz tudsz akár itt is segítseget kérni. A mobilos appok pedig szerintem jól működnek, ha megvan a megfelelő jelszint. Többször próbáltam, hogy egy nagyon elhangolt gitárt csak egy app segítségével hangoltam be, utána pedig a rendes, jó minőségű hangolóval le ellenőriztem, és nagyon minimális "hiba" is csak az egyik húrnál volt.
3/12 A kérdező kommentje:
köszi, esetleg tudnál ajánlani egy két appot, ami jól működik és le tudom tölteni telefonra? (andoroidom van)
2020. máj. 5. 15:28
4/12 anonim válasza:
Guitar tune, Boss és a Fender hangolója, de gyakorlatilag bármelyik megfelel
5/12 anonim válasza:
#2 Nekem rossz tapasztalataim vannak vele, szerintem egy sima felcsatolható hangológép nem nagy beruházás, és 1000x megbízhatóbb.
6/12 Mojjo válasza:
@5: Amennyire tudom, a telefonodtól is függ egy hangolóapp pontossága. Nem lehet, hogy azzal volt gond? Nekem sem volt még bajon az appokkal eddig.
De pontosságtól függetlenül egy csíptetős hangoló tutira kényelmesebb.
7/12 anonim válasza:
Még az előző telefonommal próbáltam 2 appal. Gitár az ölemben, telefon előtte a combomon. Lehet ez volt a baj? Persze annyira nem is lényeges, több hangolóm is van, csak a kérdezővel akartam megosztani a magam tapasztalatát :)
8/12 Waff válasza:
Én a Soundcorset hangoló alkalmazást használtam, praktikusabb, gyorsabb mint a csíptetős hangolóm. De használtam előtte más alkalmazásokat (pl guitartuna) nekem mind bevált.
9/12 anonim válasza:
A GuitarTuna elég megbízható, minimális eltérés van csak.
10/12 anonim válasza:
Electroakusztikusokban elve van hangológép. De nyilván legyen egy gitárosnak más készsége is. Egy olcsóbb csíptetős megteszi. Telefon app is használható, de nem praktikus szerintem. Nem szeretem a bizonytalanságát. Ettől még másnak megfelelhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!