Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az E-moll formájú barré...

Az E-moll formájú barré akkordokban soha nem jön ki rendesen a G húr. Segítség?

Figyelt kérdés
Már mindent megpróbáltam, elfordítottam a kezem, a csuklómat másképp tartottam, iszonyatosan erősen lenyomtam, a hüvelykujjamat áthelyeztem, stb... de akár mit csinálok, sosem jön ki egyszerűen. A gitár nemhiszem hogy gond lenne, egy Seagull Entourage Rustic-om van. Segítsen valaki légyszi!
2010. júl. 27. 21:04
 1/5 Daweee000 ***** válasza:
Mármint nem megy lefogni? Nem szólal meg a húr? Gyúrj barréra, erősítsd az ujjad és idővel jó lesz.
2010. júl. 27. 23:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, nem szólal meg a húr, elnémítom az ujjammal.
2010. júl. 27. 23:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Azt rendesen le kell nyomni, és egyenletesen az összes húrt. Meg fogod szokni. Az elején nekem csörgött hol az egyik, hol a másik. Most meg már úgy teszem rá a mutatóujjamat, hogy oda sem kell figyelni. Sokáig nem ment pld. az F dúr, aztán meguntam, hogy mindig spekulálni kell, milyen hangnemben játsszak. Egy idő után észrevettem, hogy mennek a barrés akkordok is.

Viszont sok múlik a gitáron is. Ha van egy olyan gitár, ami rosszul van beállítva (messze vannak a húrok a fogólaptól), akkor sokkal nehezebb rendesen lefogni. Ugyanúgy, ha túl vastag húrokat használsz...

2010. júl. 28. 09:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Próbáld meg az adott akkordot speciális helyzetűként lefogni(barré nélkül), ha erre nincs lehetőség(pl. G-moll), használj capót. Egyébként meg, gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni(bocs, elég idegesítően hangzik, de tényleg így van:)) Gyakorlási javaslat: először csak a barrét fogod le, és úgy szólaljon meg minden húr, aztán ha az megy, tedd hozzá a többi ujjat is.
2010. júl. 28. 21:25
 5/5 anonim ***** válasza:

mindenről szó volt már, csak az ujjakról nem. Ugyanis valakinek az ujjai alapból alkalmatlanok a gitározásra.

Nem hinném, hogy a kérdező esetében erről lenne szó, de a kicsit görbe ujjak, esetleg az ujjperceknél való nagyobb bemélyedések (amibe bele tud süllyedni a húr) elegek lehetnek ahhoz, hogy a barre nehezebben tanulható legyen.

Ha ezekről nincs szó, akkor tényleg csak annyi, hogy gyakorolni kell.

Amikor a barre-t tanultam, akkor sohasem görcsöltem azon, hogy tisztán szóljon minden hang. Egyszerűen csak használtam, nem foglalkozva azzal, hogy minden húr le van-e fogva. Aztán pár hónap múlva azt vettem észre, hogy tisztán szól minden. Úgy hogy gyakorolni kell ezerrel.

2010. júl. 30. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!