Milyen gitár erősítőt vegyek?
Figyelt kérdés
Van egy ibanez grx20 am, és otthoni gyakorlásra kéne egy erősítő pár effektel, reggaet és solokat szeretnék játszani, meg esetleg rockot. Nem tudom hogy milyen erősítő érné meg, ha tudtok ajánlani azt megköszönöm. :D (30-40 ezer körül úgy tudom lehet már kapni szóval jó lenne ezen belül)2020. ápr. 19. 13:38
1/13 anonim válasza:
Mekkora hangerőre van szükséged? Ha effektek is kellenek ennyiért mindenképpen egy modellezős kellene, mert csak egy pár olcsó effekt drágább, mint az egész rászánt összeg
2/13 A kérdező kommentje:
Hát, tesómmal szoktam játszani, meg egyedül solozni, (tesóm dobos) tehát olyan kéne amivel hallható vagyok. Nekem jó egy átlagos erősítő is ha ilyen drágák az effektek, bár egy visitó effekt solohoz jó lenne. Meg a lényeg hogy ne zúgjon össze vissza az erősítő mint most, pedig a kábel nincs megtörve.
2020. ápr. 19. 19:57
3/13 A kérdező kommentje:
Igazából nem is visíó, nem tudom kifejezni szóval inkább mutatok egy videót. Tudom hogy ennek a srácnak van egy félmilliós marshall erősítője meg pedáljai de hogy ilyen hangot, effektet hogy lehet elérni, ami ilyen "bőgős".
2020. ápr. 19. 20:00
4/13 anonim válasza:
Ha zúg, és azzal van a baj, úgy, hogy rendes gitárerősítőt használsz, az lehet a hangszedő is, arra egy zajzár a megoldás. Bár lehet hogy a gitárban szakadt meg valamelyik forrasztás. De a Marshall mg50 egész jó, ha cserélnéd, és akkor mondjuk egy Tubescreamer (vagy annak valami "hasonmása", lehetőleg Mooer, vagy valami használható, ne a 7000-esek közül.), ez pedig használtan lenne érdemes. Ha mint effekt nem kell csak a torzító, akkor fölösleges modellezőset.
5/13 anonim válasza:
Ahhoz a hanghoz kellene egy új hangszedő is valószínűleg. De egy normális erősítő és torzító pedállal is lehet, hogy neked egy teljesen megfelelő hangot fogsz kapni.
6/13 A kérdező kommentje:
Értem, a mostani erősítőm nem jó szóval szerintem azért zúg(remélem). Viszont amit most mondtatok az nem igen jön ki 40 ezerből tehát vagy szánjak rá rendesen vagy inkább ne is vegyek mert csalódás lesz?
Mondjuk egy marshall mg15 öt se érdemes mert úgysem lesz közelében ennek a hangzásnak?
2020. ápr. 19. 20:57
7/13 anonim válasza:
Ne haragudj, picit rosszul emlékeztem az mg50 árara. De azért nem a 15-öset ajánlottam, mert dob mellett nem valószínű, hogy fogod tudni használni. De nem sokkal negyven felett szoktak a Marshall Valvestate szériája, azzal lehetne esetleg próbálkozni. A Ts pedál pedig ráér később is, utólag már azt veszel hozza, amit csak jónak érzel.
8/13 anonim válasza:
Egyébként ilyen szinten semmi sem lesz, még közelében sem, de olyan hangot elérhetsz, ami belőled olyan érzést vált ki, mint az, szóval ez is leginkább egyéni igények kérdése. Én otthon (lakásban) a kis kihajtott mg10-esem tiszta hangját is tudom elvezni, de sosem lesz olyan érzés, mint egy v30-as 412 ládával egy drága fej kihajtva, esetleg még pedálozva is
9/13 Mojjo válasza:
@3: Hehh, meg sem nyitottam a linket, és tudtam, hogy Kfir-t linkeled :D
Dob mellé 30-40-ért esély sincs értelmesre. Egy használt Boss Katana 50 (vagy akár 100) esetleg meggondolandó lehet, de az sem lesz meg ennyiből.
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. Szerintem gyűjtök még és beruházok egy nagyobbra.
2020. ápr. 20. 09:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!