Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » "Lapos" a gitárom hangja...

"Lapos" a gitárom hangja digitális felvételnél. Miért?

Figyelt kérdés

Szóval már egy ideje készítek felvételeket egy Focusrite Solo audio interface-el, de már kezd aggasztani, hogy bármit veszek fel, annak lapos a hangja, úgymond "flat". Szóval Guitar Rig 5-el szimulálom a dolgokat. Arra gondoltam, hogy mivel nincs előfok vagy bármi ami a nyers gitárjelet úgymond felerősítse, így valami erősítőt vagy valami digitális előfokot bekötni az interface és a gitár közé. Nincsenek sajnos olyan ismerőseim akik ebben tudnának segíteni, így hozzátok fordulok. Hátha..

U.I. Zsír új húrokkal, optimális bemeneti jelerősséggel készítem a felvételeket, de így sincs benne semmi dinamika. Talán a hangkártyám elavult már? Első generációs

2020. ápr. 15. 09:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Mert digitális, ami hangban eleve hátrány az analóghoz képest. Nagyobb sampling rate-tel minimalizálhatod ezt a hátrányt, ha a cuccod alkalmas rá, de akkor úgy is kell elmentened.
2020. ápr. 15. 20:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Jogos, erre nem is gondoltam. Most jelenleg 512, ha jól tudom
2020. ápr. 16. 07:41
 3/3 anonim ***** válasza:
Esetleg effektekkel is lehet korrigálni.
2020. ápr. 17. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!