Nagyon tetszik ennek az elektromos orgonáknak a hangja (videó lent)! Hangszórók adják ki a hangot, vagy a háttérben sípok vannak rejtve?
Nagyon remélem, hogy ehhez a (számomra) csodálatos hangzáshoz hangfalak is elegendőek. :) Legyenek akár beépítettek, akár külsőek.
Értem én, hogy azt akarod mondani, hogy jobb egy sípos orgona, de itt most nem ez volt a kérdés. :)
Hanem, hogy ezt a szép hangzást ki tudja már adni egy digitális orgonának hangszórója is (hogy pontosan így szóljon, ahogy a videóban hallani)?
A Johannus nem rossz, és van Magyarországon képviselete.
Nem tudom ma hol tartanak technikailag, de pár éve volt szerencsém hozzájuk több esetben. Lehet intonálni, hangolni, vannak különböző előre beállított hangolások (az egyenletes mellett pl. Werckmeister, stb). Ha nem szobai hangszerről beszélünk, akkor egy 6-8 erősítős (és hangfalas) Johannus már brutálisat tud szólni, néhány regiszter szét van dobva C - Cisz oldalra, így az igazi orgonáknak ez a jellemzője is megvan a hangképben. A mixturái úgy repetálnak mint egy igazi hangszeré, szóval nem rossz választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!