Szerintetek milyen hatással lesz a zenészekre, énekesekre ez a koronajárvány? Magyarországon és világszinten is. Nem csak anyagilag, de mondjuk a koncertrejárásiszokások is vajon hogyan fognak változni?
2: Nem a legelején vagyunk, már 1 hónapja, hogy Magyarországon is megjelent.
Én amúgy nem hiszem, hogy május-júniusnál tovább tartanák ezt a mostani állapotot, az totális gazdasági káosz lenne, lázongások és zavargások is kitörnének.
Mindazonáltal olvasgatva a kommenteket az ilyen témáknál, vannak buggyant parások, akik állításuk szerint a vírus lecsengése után még egy évig nem mennek majd el koncertekre.
Mondjuk én évekig tartó küzdelemmel az agorafóbia ellen a hátam mögött azt gondolom, nagyon szerencsés ember vagy, hogy degradálásra alkalmazod ezeket a kifejezéseket. Arra vall, hogy nem tudod milyen, irigyellek.
Egyébként ja, hát senki sem tudja mi lesz...majd meglátjuk idővel, hogy végül mi volt a felesleges pánik és mi a potenciális veszély.
Jelentős hatása van. Én az előadókról tudnék inkább beszélni, biztos vagyok benne hogy van aki emiatt halasztja el egy új album kiadását. Talán meglepő, de kevesebbet streamelnek zenét az emberek a járvány óta. De nem is ez a nagy bevételkiesés, hiszen az előadók bevételének nagy része a koncertezésből, merchandise-ból jön. És ugye ez most erősen kiesik. Illetve a zenészek többségénél szokás, hogy egy új album kiadása után rögtön mennek is turnézni, ez most elmarad tehát nyilván kétszer is meg fogják gondolni hogy egyáltalán van-e értelme most zenét kiadni.
Másrészt viszont nyilván ez egy lehetőség is. Ha kevesebben adnak ki zenét, akkor többen fogják a tiédet hallgatni, kisebb a verseny. Főleg a kevésbé ismert előadóknak ez egy nagy lehetőség hogy kidobjanak valamit, és ezzel felhívják magukra a figyelmet. Nyilván nekik nem sokmilliós tételben mérhető egy adott albumból származó bevétel, ezért viszonylag kisebb kockázattal tudnak most is zenét kiadni.
Gondolj csak bele hogy ha egy előadó egész nap otthon van, és a teljes figyelmét erre tudja szentelni, akkor mennyivel jobb munkát tud végezni. Simán lehet hogy remek albumok fognak születni ebből az időszakból. Illetve arról nem is beszélve hogy magát a járványt, a körülményeket, az otthonmaradást is ki lehet használni a zenében. Itt van erre egy szerintem elég jó, kreatív példa. Ha ilyeneket csinálsz akkor garantáltan felfigyelnek rád, és ennek a költsége gyakorlatilag nulla:
https://www.youtube.com/watch?v=mQgoatHGmXQ
Ezt a cikket érdemes elolvasni, van benne egy pár infó meg statisztika ami érdekes lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!