Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csak én vettem azt észre,...

Csak én vettem azt észre, hogy a mostani ilyen popzenékben már nem igazán vannak hangszerek?

Figyelt kérdés
Nincs dob, nincs gitár, nincs zongora, nincs semmi hangszer, csak a gépies/electro hangok meg effectek és ennyi, erről szólnak már a mai pop-zenék.

#hangszer #pop #electro-pop
2020. márc. 22. 12:53
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Vannak azért még, csak ezek általában a kevésbé ismert és/vagy alulértékelt zenék.
2020. márc. 22. 13:12
 2/28 anonim ***** válasza:
60%
Nekem például szinte az egyetlen popzenekar a Kowalsky Meg A Vega, és náluk pl gyakorlatilag ugyan az a felállás mint egy rockbandában. De igaz, nagyon kevés van, amiben ténylegesen hangszer van.
2020. márc. 22. 13:24
 3/28 anonim ***** válasza:
37%

Mert a legtöbb embernek a kézzel fogható dolgokol kellenek. Az hogy egy hangszóróból atmenjen az élőadó hangszerén (gitár, dob, ének) keresztül produkált üzenet a legtöbb embernek felfoghatatlan és nem tudja hova tenni. Röviden:igénytelen az emberek, a gépies hangzást könnyű megemeszteni, nem kell benne elmélkedni...

Ez van, nem tudsz mit csinálni. Viszont valóban vannak még igazi pop előadók akik tudnak adni valamit, nincs minden veszve, csak kevés van.

2020. márc. 22. 13:28
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Engem a hangszerek hiánya nem zavar, mindegy mi van benne, de legalább jól hangozzon. Egy trap alapra rárakott egyszerű dallam meg valami ráénekelt klisés szöveg nem hangzik jól.
2020. márc. 22. 18:42
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy mennyire minőségi egy zene nem a hangszertől, vagy az előállítás módjától függ, bullshit, amikor valaki azt mondja, az elektronikus zene igénytelen a hangszeres meg igényes. Ugyanúgy vannak irtózatosan klisés tömeggyártott giccsek, amit akusztikus (ide tartozik az elektromos gitár is) módon adnak elő, és ugyanúgy vannak mesternűvek, amiben kb csak digitálisan kreált hangok szerepelnek.
2020. márc. 22. 19:21
 6/28 anonim ***** válasza:
20%
#5 mutass ilyet
2020. márc. 23. 00:46
 7/28 anonim ***** válasza:
20%

Én lassan 20 éve foglalkozok zenével. 7 féle hangszeren játszom előadói szinten és tanult zenésznek tartom magam.

Szeretném ha belinkelnél egy általad mesterműnek titulált elektronikus zenét, hogy érthessem mire céloztál.

2020. márc. 23. 06:09
 8/28 Mojjo ***** válasza:

Nem a hangszerek hiányával van baj, hanem a dallam hiányával. A zenét meghatározza a dallam, az összhang, a ritmus, a hangszín. Időtlen idők óta a dallamra igen nagy hangsúlyt fektetett a zene - különböző történelmi korok komoly- és népzenéje, de a 20. század nagy részében a könnyűzene is. És ez a dallam az, ami gyakorlatilag megszűnt létezni. Leginkább a ritmus lett helyette a meghatározó, illetve a hangszínnel játszik sokszor a mai zene, főleg az elektronikus.

Elektronikus zenénél is egész nyugodtan lehet az egyikre, vagy másikra helyezni a hangsúlyt. Lehetne és lehet melodikus elektronikus zenét csinálni. Nem ezen múlik a dolog. Egyszerűen csak a dallam kiment a divatból.

2020. márc. 23. 08:31
 9/28 anonim ***** válasza:
74%
#7 aztán persze a nagy szakértelmeddel megmagyaráznád, hogy mekkora hulladékot küldött, legyen az bármi...
2020. márc. 23. 08:41
 10/28 anonim ***** válasza:
64%
Nem fogom kommentelni, ígérem, csak érdekel rám hatással tud e lenni. Nagyon kevés gépzene vam ami adott nekem valamit, hátha ezt is felvehetem a listára. Igen, szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, de nyitott is, szóval küldjétek a mesterműveket.
2020. márc. 23. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!