Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tool rajongók! Milyen zenészek...

Tool rajongók! Milyen zenészeket, együtteseket szerettek még?

Figyelt kérdés

Vágyom valami újra, akár teljesen más műfajból is...

A TOOL hatalmas kedvencem, Őket hallgatom még:

Steven Wilson/Porcupine Tree, Tori Amos, The Mars Volta, Thom Yorke/Radiohead, Pink Floyd, King Crimson, Opeth, David Bowie, Nick Cave & The Bad sees

Undergroundabból' bejön a Rishloo, ugye ami eléggé hasonlít a Toolra...

A Karnivool nekem annyira nem jött be, 1-2 számon kívül.

A trash metal mint a Metallica, vagy az olyan death metal mint a Gojira sem igazán jönnek be nekem... Death metálból egyedül a Blackwater Park, meg az Orchid album tetszik az Opethtől. (Eddig.)

Ezeken túl természetesen még MJK többi együttesét is hallgatom néha...

De valamit biztos kihagytam.

Igazából a műfaj mindegy, de ha szereted a Toolt, és/vagy az említettek közül valakiket, s van még más kedvenced is, aki nem szerepel a listán, akkor azt írd le!

Előre is köszi!

2020. márc. 16. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok Tool rajongó, de imádom amit csinálnak.

Egyedülálló, elgondolkodtató hangulat, nagyon igényes zeneszöveg amikben bőven lenne mit fejtegetni, olyan riffek amik csak random eszembe jutnak váratlan helyzetekben.

Velük definiálnám a progresszív metalt/rock-t.

Ami a progresszív vonalat illeti:

Dream Theater(egyértelműen a kedvencem, nincs hozzájuk fogható),Opeth,Pink Floyd,Rush,Genesis,Pain Of Salvation,Yes,Persefone,Mastodon,Gojira,Emperor,Enslaved,kései Death,Kalisa.

Bár hozzátenném hogy a Gojira nem death metal hanem progresszív metal együttes, mégpedig a modern érából a Pain Of Salvation mellett talán a legjobb.

A teljesség igénye nélkül más stílusokból(lehetne tagolni ezeket is):

Iron Maiden,Slayer,Metallica,Helloween,Linkin Park,Immortal,Cannibal Corpse,Cattle Decapitation,Napalm Death,Nighwish,Epica,Mayhem stb

Opeth-től még feltétlen ajánlom az újabb albumokat is, Sorceress illetve a In Cauda Venenum.(bár számomra a Still Life a csúcs)

A Rush-ra pedig nézz rá mindenképpen, korszakalkotó együtteseket egyike, akik mérhetetlen hatást gyakoroltak a progresszív rock zenére.

2020. márc. 16. 22:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát én mindenevő vagyok,1-2 jelentéktelen alműfajt kivéve.

Az Opeth az egyik kedvencem evör. (Edge of Sanity hasonló hozzájuk)

A Toolt csak akkor élveztem igazán mikor rátaláltam,de róluk botlottam bele a Deftonesba,Mastodonba,Soenba.

Prog stílusban, tavaly az új albumukkal találtam a Thank You Scientist

Van még ez az If these trees could talk.post-rockból az ő számaikat találtam a legizgalmasabbnak,de rengeteg társa van,mindenkinek más a kedvenc.

Ha a sima death nem jön be,akkor melodic death? Insomnium,Amon Amarth,régi In Flames

Thrash-ből nekem a Testament az igazi.

Aztán bírom még pl a Rammsteint,Jinjert,As I lay dyingot,Parkway Drive-t

2020. márc. 16. 23:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az általad említettek közül a Tool mellett a Pink Floyd és a Radiohead is a kedvenceim között van, de a King Crimsont vagy David Bowie-t is szoktam hallgatni. Ami most beugrott, az a Kingcrow nevű prog metal banda:

[link]

[link]

2020. márc. 20. 17:17
 4/5 anonim válasza:
100%
Drowning pool
2020. márc. 22. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!