Milyen igényes rock zenészeket/együtteseket ismertek 2000 utántól?
Nem vagyok túl öreg, de én is inkább a huszadik századot kedvelem, így többnyire olyanokat tudok mondani, akik a 90es években alakultak, de aktívak még. Ebben az időszakban lett népszerű a göteborgi metál vagy melo-death: In Flames, Dark Tranquility, Amon Amarth, Arch Enemy Insomnium, Children of Bodom, Noumena, Eternal Tears of Sorrow, Mors Princípium Est, Amorphis... Lágyabb, de még mindig metál (power): Sonata Arctica, Stratovarius, Nightwish, Hammerfall, Dragonforce, Sabaton... Igen szeretem még a progresszív deathmetálnak leírt stílust is: Opeth, Green Carnation, Watch My Dying (magyar, magyarul) és ide sorolnám még a Meshuggah-t is (bár ezzel bizonyára vitatkoznának, h nem progdeath, hanem matekmetál, meg djent, de hát hadd vitatkozzanak). Ez a 'keményebb metál vonulat'. Lágy/kellemes rock: Porcupine Tree (ezt hallottam már maipinkfloydnak is mondani), kevésbé ismert: Von Hertzen Brothers meg legyen valami 'újabb' magyar zenekar is, a Mobilmánia (ez inkább ilyen szupergroup, ezért az idézőjel). Több korszerű rockot nem tudok, mert amit hallgatok az vagy 1000 éves, amit meg nem, az meg fos :)
A Coldplay-t meg ne próbáld beletenni a prezentációba!! Meg azt a szutyok metálcore-t se!
Ez meg csak eszembe jutott: http://www.youtube.com/watch?v=6bibVP8e06M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!